Фала ти многу!  Значи документите не можам да си ги подигнам ако ме примат на факултетот, а ако не можам да си ги подигнам?
Да, ако не те примат ќе ти ги вратат одма документите. А ако те примат, тогаш нема како порано да стојат кај нив документите додека студираш, туку ќе ти ги вратат после некој месец.
Јас сум на медицина, и пред две години, последниот примен беше со 90-91 бод, ама имај во предвид дека тогаш примаа 300 студенти. Сега е повисока конкуренцијата, ама пак мислам дека ќе те примат, веројатно во приватна квота, зависно од конкуренцијата нормално.
Би ти сугерирала документите да ги средиш што побрзо. А ако мислиш на најава на iknow можеш тоа да го направиш до денот на доставување на документите, во овој случај 31 август.
Дали знаете кога се отвара вториот чекор на iknow? Односни внесување на оценките од матура? Бидејќи вели пи завршување- дали е тоа деновиве или од месец Август по преполагањата?
Пресметај на феит калкулаторот, ако имаш над 91-2 добра си за во државна квота. Под тие поени се веќе во приватна.
Zdravo. Me interesira dali ako sme vo redoven raboten odnos ke padneme vo privatna kvota ili moze da bideme i vo drzavna nekoj sto znae neka mi pise LP za da porazgovarame na ovaa tema imam nejasnotii
40 Јас не разбирам што се пресметува со перцентиливе на тестовите. Тоа се нешто како бодови на тестот или?