Зависи до факсот, на финки кажаа уни. пријавата да се испечати, а кога поднесуваме документи физички да се купи образецот
Син ми го купи од фотокопирот накарши болницата,од таму има и уплатници...(зградата со аптеката Мојсови,Костурски)
Тука треба да бидат по редослед од најзаинтересиран до најслабозаинтересиран напишани студиските програми во кои сакаш да те рангираат ако не те примат на првата студиска програма која си ја избрал. Истото треба да го направиш на iknow пријавата и би требало автоматски да да ти ги пополни во интерниот лист, побарај на темата Медицински факултет имаа пратено пример. И јас би сакала тоа да знам...
Не мора да е пополнето ако не сакаш автоматски да конкурираш на друга студиска програма. И јас го немам пополнето зошто конкурирам само на една, а не и на други ако не ме прими мојот прв избор.
На некои факултети важи дека нема потреба од образец а1 во електронската пријава на меил туку отпечатен универзитетски пријавен лист. Истото важи и за iknow пријавата на тие факултети или?
Нели а1 образецот треба само при поднесување на документите да се носи? Инаку ако треба да се прикачи каде би било тоа?
Зависно до факултетот, на меил може и да не треба, распрашај се. А за iknow и јас прашувам, нема информации