Не знам веќе на што остана. Еве на фармација викаат дека треба таму да се однесат физички, на медицински кога прашав рекоа само мејл и iknow пред 01.09, а други факултети напоменувале исто така да не се носат таму документите, тогаш се поставува прашањето што се случува на 31.08 и 01.09? Што ќе правиме сега дали да ги носиме документите на факултет или не?
Јас колку што знам уписите се електронски (на iknow и на email), а доколку сме примени треба да ги однесеме документите на факултетот. Ова важи за ФИНКИ незнам за другите факултети. Сепак најдобро е да се контактира факултетот на кој планирате да се запишувате или да проверите на нивните веб страни / facebook доколку имаат објавено нешто во врска со тоа. btw. 31.08 и 01.09 биле последните рокови за испраќање на документи колку што слушнав на вестите пред некој ден кога кажуваа за надоместокот за студентски оброк.
Луѓенца, значи пријавувањето на факулет се врши се електронски преку емаил и преку Iknow, значи ништо во живо. Откако ќе добиете информација дека сте примени на факултетот тогаш е во живо носење на документите!! Не се секирајте, праќајте документи и чекајте резултати.Со среќа на сите.
Прашав на факултет ми рекоа онлајн да пратам мејл и на iknow, но потоа ме збуни тоа што од Фармацевтски им рекле да ги однесат таму. Сепак ќе видиме... Со среќа на сите!
Им пишав пак на фармацевтски и ми пишаа само на маил требало и доколку бидеме примени да ги однесеме документите на факултетот
Me interesira dali ako vo elektronskata prijava popolnis ne za privatna kvota, ako ne te primat vo drzavna vednas te isfrlaat i od privatna?
Ако не штиклираш и за приватна квота логично е воопшто да не те рангираат во приватна туку само во државна.
Dali na iknow sistemot moze da se smenat podatoci vo elektronskata prijava iako e ispratena i da se pre isprati?
Здраво, дали само кај мене може да се уредуваат податоците на iknow откако кликнав ПРАТИ и откако ми се појави порака дека е успешно испратена до комисијата?
Здраво,дали некој можеби знае дали другарка ми која заврши средно лани (2001 е) и не полагаше матура би претставувало проблем да се запише сега на факс со генерација која има полагано матура?