Можно е да не си ставила во апликацијата дека прифаќаш да бидеш во приватна квота. Во тој случај ако не си влегла во државна квота те исфрлиле автоматски. Провери дали те има во нерангирани. Ако е нивна грешка секако ќе те примат во приватна квота но ако е твоја не сум сигурна.
Ако немаш штиклирано за приватна нема да те рангираат бидејќи е избрано така од твоја страна и тие нема да те рангираат во приватна квота.
Јави се прашај ако може нешто да се промени,ако немаш втора опција или ако немаш штиклирано те отфрлаат .
Не даваат поени не следува за тоа. @mev Ама има посебна квота во зависност од националноста, за која точно прашуваш?
ne davaat, ama ako si na primer Srbin/ka i imas 70 poeni medicina da receme a jas Makedonec/ka i imam 91, tebe moze da te primat pred mene ili mene voopsto da ne me primat, poso mora da ima od sekoja nacionalnost procentaza na zapisani studenti. ne moze samo makedonci da gi ispplnuvaat kvotite ili samo albanci i sl.
Ако немаме штиклирано приватна квота, може сега да го направиме тоа? Иако е веќе излезена прелиминарната листа