Не знам, некои рекоа дека административна таксена марка од 50 денари не требало а таа за факултетот од 300 требало пак да се уплати од поново
Ако си од Скопје ќе одиш до книжара што е близу до факултетот (може и во која било книжара да видиш) и кажи им да ти дадат документи за упис. Ќе ти дадат се комплет рачунајќи го и образецот за запишување на семестар. Овој се пополнува на почеток на секој семестар има и за заверка на семестар кој го даваме на крај на првата сесија. Овој е ист за цел УКИМ и мора да се купи, неможе да се принта зошто е означен со посебна шифра на горната страна. Не се продаваат во други градови, само во Скопје ги има.
Дечки, знаете ли дали на Медицински мора документите да ги достави лично студентот или може и негов близок? Другарка ми е во странство, па дали ќе направат проблем за тоа?
Здраво. Дали има некој кој што ги купил пријавните листови(или пак од минати години ги пополнувал) кој што може да ми објасни како оди ова со пополнување на предмети за семестарот. Особено не ми е јасно како да знам кој ќе ми биде професор кога има по повеќе професори за еден предмет?
Ова се купува исто така од книжара или треба ние да си го испечати? Пријавен лист од Државен Завод за статистика (Образец ШВ 20)
Јас ги купив, ама тоа не пополнив. Ќе прашам таму ако треба на лице место ќе пополнам. Само лични податоци и останато пополнив. Јас од книжара кај факултет ги земав. Се’ ми спреми човекот и индекс и листови и легитимација.
Истото и мене ме интересира никаде не успеав да најдам документи за бруцоши. Им пишав на емаил ама сеуште немам добиено одговор.