Јас сум студент, ова со сигурност ви го каживам дека мора да ставите потпис на пријавниот лист, на листот за запишување семестар и на што и да било друго што ќе ви дадат таму. Уште јас кога се запишував дојдоа родители, баби, дедовци да ги остават документите за уписот наместо самиот бруцош и беа вратени.
кога ке биде објавено колку се останати слободни места за смеровите и каде? за упис во вториот рок на уким
Има некој овде што го смени смерот / изборот со кофинансирање по објавувањето на Прелиминарната листа? Ми треба помош
Незнам кога ќе се објави ама мислам можеш да видиш според тоа во прв уписен рок колку останале празни места. Пример на економски на смерот надворешна трговија примија само 30 деца така да се гледа дека ќе има место.
Ги контактирав ФИНКИ но не добив одговор, ако некој знае нека ми помогне. Јас го променив смерот по објавените Прелиминарни резултати. Дали треба да печатам нов Интерен Лист со новиот смер или трена стариот да го доставам? Исто така дали треба да ја дадам и Изјавата за промена на смер. Во Изјавата за доставени документи пишува документите да се наредени по напишаниот редослед а не ја пишува таа изјава?
Изјава за доставени документи ја даваат на факултетот или? А пријавен лист од завод за статистика се купува во книжара? И уште нешто, кои се книжари во близина на ФИНКИ?
Изјавата за доставени докумени ја има тука на линкот може да се превземе во електронска форма. ( Изјава за доставени документи ) Пријавниот лист од државен завод за статистика се купува од книжара.
Девојки може една информација за фармација колку се плаќа при упис со кофинансирање, дали 200€ треба сега па на вториот семестар уште 200 или сега треба да платиме 400€??