Јас англиски не ни учев, само недела дена пред полагање ги поминав тестовите и супер пројдов. Македонски си почнав од средина на Мај, бидејќи каде-каде е потешко, ама ако си учел во текот на 4те години и тоа е лесно, ти се навраќа знаењето. Хемија и биологија зависи како ви е организацијата во школо, јас не учев многу бидејќи ми беа интерни, ама пак недела дена-две одвои по малце да се присетиш на поважните делови.
Мој совет, почни си со време. Јас од декември почнав да учам и скоро цел распуст си го посветив на матурата
Зависи од тебе колку имаш учено овие 4 години, а и колку ти треба да спремиш се. Јас почнав со време за да не ми се насобере се во мај и јуни.
Здраво дечки, дали има некој кој е слаб со англискиот но положил матура и дали се препишува, ве молам за искуства, малку се плашам но како што велат досега сите положуваат бидејќи се препишува.
zavisi kakov profesor ke ti se padne kako testator, nas povekjeto ni se padnaa dobri i ni dozvolija da prepiseme, no imase i ucilnici kaj so se padnaa strogi i izvadija niski ocenki. se nadevam ke ti se padne nekoj labav
Zdr na site imam 32 god i mslku docnam za da si go ispolnam mojot son .Sakam da ve prasam nesto imali nekoj od vas koj e na fak.za likovni umetnosti vo Skopje me interesira se sto e vo vrska so upisite sto kako odi pisete mi pozz
Не се води на препишувачка- ептен треба да ти е лабав тестаторот за тоа и да нема од министерство луѓе во школо. Гледај колку можеш поднаучи од претходните години нешто.
Доколку го знаеш малку јазикот и го разбираш, подреши прашања од претходните години. Доколку воопшто не го разбираш избери си математика. (Мислам дека веќе имаш избрано)
Здраво Дали некој се има пријавен на https://fon.edu.mk/novost.aspx?ln=mk&cid=404 или пак има искуство ?
Да Да Не знам до кога им е рокот за пријавување, провери си. Се мислам дека е поминат ама не сум сигурна