Полагање матура и уписи за на факултет

Discussion in 'Образование' started by anastasija19, Jan 20, 2010.

1. Queentins

Queentins Истакнат член

2. Nikolovska09

Nikolovska09 Истакнат член

Фала ти. Иначе знам ама многу трема имам за вакви работи и зато..

3. Queentins

Queentins Истакнат член

Nema problem uzivaj
    Te sfakjam, i jas taka bev, ama vezbaj doma da go kazes ona shto treba, pred ogledalo, pred tvoite, pred drustvo i sl, i zamisli koga ke branish ne gi gledaj kako prof koi treba da te ocenat, tuku kako nekoi koi ti treba da gi naucis neshto, zboruvaj slobodno kako da nema pred tebe prof i nema da imas problem

Nikolovska09 likes this.
  4. Nikolovska09

Nikolovska09 Истакнат член

Фала за советот ќе се обидам да го применам ова :$

Pepper07 and Queentins like this.
  5. Saliii

Saliii Истакнат член

Оценката е битна, а предметот за упис на факс не. Воопшто не е важен предметот.

6. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Има шанси да ја укинат матурата и годинава ради штрајкот? :wasntme:

7. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Не верувам, матурантите уште нецели два месеци имаат до крај, а факт е дека последниот месец ништо не се учи. Технички и ич да не се оди повеќе на училиште до крај, не гледам причина да не се одржи матурата, поради месец дена изгубена настава.

8. Demon11

Demon11 Истакнат член

Ако не се укини, барем нека се одложи!
    Не е фер кон нас! Само првата година ни беше саглам, останатите 3 катастрофа! Никој ништо не научивме како што треба!
    На крајот, никој нека не се чуди кога ќе имаме послаби резултати на матурата!
    Господ нека ни е на помош!

Saliii and Just_a_kid like this.
  9. ElenaOfRivendell

Зошто да нема државна матура?

10. нина122

нина122 Популарен член

Што се глупирате да ве прашам вака? Ако не ви се полага матура, не полагајте, одете си на завршен испит и не одете на факултет, како некој со сила да ве тера да одите на факултет.. Како па да не, да не полагале државна матура, нит државната матура е задолжителна, а ни факултетот е, не морате ако неќете..

11. paradise69

paradise69 Истакнат член

SAKAME PRIEMNI ISPITI!
    VPROCEM, NIE SME NAJOSHTETENATA GENERACIJA OD SITE!!!!!

sino.o.oka likes this.
  12. ElenaOfRivendell

Мене ми боди очи тоа “немаме основа за матура”. Па ако немате основа за матура, немате основа ни диплома од средно да добиете.

Македонски се учи од прво одделение, тоа “две години онлајн” дека сте биле, и дека ради тоа не можете да полагате матура, е само доказ за неучење. Не е нуклеарна физика, па да не може да се научи, дури и никој да не предавал.

Glowy, Victorian, Cucueta and 6 others like this.
  13. нина122

нина122 Популарен член

Баш напротив, јас мислам дека им е предност што беа онлајн, кога ние правевме проектна имаше деца што не знаеа еден ворд документ да искуцаат соодветно, 22 фонд ставиле наместо 12, не знаеа една презентација да направат, овие сега се генерација која учеа онлајн и се тоа го знаат.. А другото знаење е исто, секој знае околку колку што сака да научи.. И ако немаат основа за матура, која што е еден вид приемен за на факултет, значи немаат ни основа за факултет, тогаш зашто полагаат државна матура ако сметаат дека немаат основа за на факултет?

Glowy, Ana2411 and ElenaOfRivendell like this.
  14. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Ај најреално никој неќевме матура да полагаме. Ние среќа па ни ја одложија. Жива глупост е. Еве сум на факултет ништо не ми фали пак положувам.

sino.o.oka and paradise69 like this.
  15. paradise69

paradise69 Истакнат член

Iskreno, nie sme najoshtetenata generacija od site.
    Koga bevme vtora godina, vo martot fati koronata i nishto ne sevide od taa godina, nemavme ni online nastava.
    Koga bevme 3 godina, celiot septemvri ne odevme shkola, a cela godina bevme online (vetar vo magla).
    Sega 4 godina, vtoroto polugodie ni beshe odlozheno za dve nedeli, a sega koga treba da se spremame i da ni objasnat profesorite shto ni e nejasno, tie ne se dostapni. Tie shtrajkuvaat, nie ne odime na ucilishte.
    I mislam deka najdobro e da ja ukinat za site, t.e. da se vovedat PRIEMNI ISPITI!

16. ElenaOfRivendell

Абе никој нејќевме, и мене уште ми е глупа матурата. ама изговориве ми се смешни. А инаку со две раце ќе потпишам за да има приемни испити на факултетите.

17. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Реално глуп е изговорот. У наше време само што почна ковидот па има некаква логика ама јас сум против матура у секој случај. Ама цело време акаат надвор и по кафичи тоа може

18. Vicky0

Vicky0 Активен член

Матурата како испит, да, потребна е, но дали ова е фер сега кон матурантите? Пред некоја година матурантите можеа да не полагаат матура поради светска пандемија, 20 заболени во нашата држава и само 2 месеци пропуштена настава, а сега матурантите кој само прва година ја имаа како што треба, мора да полагаат матура.
    Не очекувам дека напорот ке вроди со плод како и секогаш во нашата држава правдата и логиката не постојат.

Demon11 likes this.
  19. Michaelalala

Michaelalala Истакнат член

Кога веќе лани имаше матура, и тие ученици полагаа први после ковидов, се спремаа онлиле со професорите кои не се замараа ич и на се тоа имаше доста заболени, која е логикава вие да бидете поштедени и да не полагате годинава?

20. etoile

etoile Популарен член

И таа генерација од лани не беше многу просветлена со онлајн наставата и цела година се протестираше за да им ја укинат матурата, ама ништо. На крај сите си се спремаа, секој сам си учеше.
    Професорот, што сака повисока плата, ако за 4 години не ве научил за да имате САМО основа, за две недели па ич нема да ви го стави целиот материјал во глава.
    Затоа седнете искористете што може од тоа што седите дома и фатете си ги прирачниците. На крајот на денот, знаеме како се полага матура кај нас. :^):nod: