Гледам исплашени сте околу полагање имам и дома матурант (сестра ми) така што бидете смирени не е ништо страшно македонски. Некои од прашањата се навистина многу општи и нема шанси да не ги знаете. Во однос на препишување многу зависи каков ќе ви биде тестаторот во глобала мислам дека би ви дозволиле да ѕирнете за некое прашање. Носете си плус телефон секако на крај краева имате право до тоалет да отидете па ќе ѕирнете дур сте таму некое прашање за кое не сте сигурни, зошто верувајте ми македонски ако сте имале добар професор/професорка и сте учеле континуирано 4 години прашањата ќе ги решите за 15 минути, плус и скратена ви е програмата. Единствено нешто зезнено таму може да ви увалат некое прашање од литература кое е така двосмислено за кое и различни професори даваат различно толкување. Оние од наука за јазик, граматичкиот дел и текстовите на крај за читање и разбирање се верувајте гола вода така што немате простор за паника. Есејот исто гледајте да пишувате според насоките не мора да ви е нешто wow, зошто не ни бараат тоа ќе приметат ако ви е препишан од некаде, само насоките следете ги во упатството и според тоа пишувајте и супер ќе поминете. Храбро и самоуверено!! Среќно на сите
So srekjaa ♡♡♡ Se nadevam ke polozime site, imam prasanje, kako da znaam deka testatorot bi dozvolil prepisuenje? MISLAM DEKA KAJ NAS SIGURNO KE RECE, NE DOZVOLUVAM i takaa mn se plasam jas, strav iam od prepisuvanje
Молете се да ви се паднат лабави професори што ќе ве пазат за да ви помагаат да препишете, јас така лесно поминав па успеав да извадам 4ка. Не е толку страшно колку што изгледа, да речам дури и најлошите ученици вадаат пролазни. Нека ви е среќно
Облечи суќна, стави го телефонот под суќната и крени ја кога ќе треба да видиш нешто од телефонот. И ако те примети тој што ве надгледува, кога ќе ти каже „дај да видам што имаш таму“ кажи му „ти манијак ли си бе?!“. Со среќа на сите.
Jas losho pominav, nemav nikakva inspiracija. Shto mozhe da se dobie ako esejot e onaka napishan so 300 i sitno zborcinja? Sekoj koj ima nekakvo razmisluvanje, slobodno spodelete. Vo depresija sum
ja koga polagav lani isto se osekjav, mislev deka katastrofa pominav i deka nemam sansi za dobra ocenka i na kraj 5 imav hahahah taka da ne se zamaraj. sea koa ke mi tekne kolku se sekirav duri smesno mi e…
Супер поминав мислам дека поубаво и не можеше , тестот беше лесен со исклучок на 2-3 прашања . Дали мислите дека англиски ќе стигнеме се да напишиме на време ? Бидејќи имаме еден сат помалку , а освен есејот имаме и емаил , писмо што и да се падне ?
Еј немој да се секираш за тоа, познавам многу луѓе што со невнимание решавале тест и не биле сигурни па добиле високи оцени , немој да си ја мачиш душата со тоа опушти се и се ќе е во ред Ако сакаш да зборуваш со некој и тоа ти помага слободно пиши ми ☺️
Јас шо да кажам цел тест го напишав на печатно од после разбрав дека било забрането. Само тие со заокружување 22-23 прашања ги решив и дали ќе ги прегледаат. Не ми бега август
Тие се прегледуваат на скенер на тоа црвеното ливче што имаш пишано па се надевам дека ќе ги прегледаат
Исто и една моја другарка, точно и се решени ама на печатно.... А добро нели прочитавте у упатството? И зошто воопшто на печатни се пишува не ми е јасно, ама ае не се секирај толку...