Vo grupa na Viber nekoi pisuvaa deka ne smee nitu od linijata da se izleguva koga ke go obojuvas krugceto i nemalo da se priznavaat... tocno li e? Kaj mene imase edno devojce samo epten malku gi oboila krugcinjata no imase sreka testatorot na krajot na site ni gi proveri a ne mora, i koga vide vednas i gi oboi celosno..
Devojki, ako ne sum zadovolna od rezultatot od testot po makedonski, dali ke mozhe da go zemam povtorno vo avgust? Se zboguvav so medicinata, se zboguvav so studentskiot zhivot Nemam nikakva zhelba za zhivot, edinstveno sakam da umram
Леле зошто толку драматично? За неколку години ќе се смееш за ова што си го пишала. Не се секирај, ќе поминеш.
Не секирај се! Се знае како сите положивме и положивте! За преполагање не знам, но најверојатно нема да има потреба! Многу ќе се смееш за овие грижи во иднина, верувај ми!
Ако се сите точни да Ама јас како шо проверив после тестот од тоа шо сите препишувавме имаше едно или две неточни..
Можеш да преполагаш, не е крај на светот. На УГД во Штип, соученичка влезе со 70 и нешто поени, ако немаш за УКИМ, можеш и таму да пробаш. Не паничи од сега.
А како знаеш ако уште немаш резултати? Почекај, кога ќе собереш поени ќе знаеш дали ќе се збогуваш или не.
Не се секирај на крај краева ќе влезеш Штип , а според мене каде и да одиш ако го сакаш нештото ќе успееш . Нема причина за паника секако ќе запишеш медицина
Да сме... Ние се си прешишавме ама дали е тоа точно... Ако не масовно паѓање ќе има... А тоа дека сите имаме исти одговори ич не е сомнително , не не
Луѓе јас мислам дека имам околу 2-3 грешки, а есејот се надевам дека добро поминав. Имам шанси за 5ка???
Јас бев тестатор и им помагав на учениците колку можев, чекам да има резултати и сум возбудена колку нив. Сакам сите да имаат добри оценки За мене матурата беше престресно искуство, учев 4 години солидно, ја спремав матурата со месеци и на крај пак добив 4ка (иако мислам имав високи перцентили), затоа нека иде живот на сите им кажав од прва минута без глумење строгост