А постои на пример,пошто знам дека има месечни карти.но дали има таква опција да се вадат полугодишни или годишни?
, Da poznavam nekoj so ja obavuvase praksata od pocetok do kraj tamu i posle staziranjeto isto taka . Ama moras da bides edna od najdobrite ako sakas tamu da vlezes
Ќе прашаш во деканат во Скопје и ќе ти ја објаснат цела процедура. Плаќаш на почеток на семестар 100 евра државна. 200 евра приватна квота, зависи која си
Да, Систина, Жан Митрев и 8ми Септември ама тоа за клинички предмети, во прва година само еден предмет има пракса во болница којшто е во втор семестар, наредно идење во болница ти е во трета година. Останатите вежби за претклиничките предмети се во лаборатории и амфитеатри. Инаку не, не треба да бидеш најдобра или слично, едино кога ќе прават списоци пријави се за Скопје и ќе одиш, покрај ГОБ, во Систина и Жан Митрев. Врска немам дали има полугогдишни/годишни карти, јас немам извадено ваква карта ниту пак ми текнало да прашам.
Не знам, ние не сме плаќале за тоа, само за икса на почеток на година 750 и за партиципација за секој семестар. Можеби нешто плус се плаќа на други факултети.
Дали знаете нешто за смерот на медицински , инженер по медицинско лабораториска дијагностика? Колку што знам е 3 години, дали после тоа може да се запишат уште две? Кои се професии можам да одберам после тоа?
Јас искрено не мислам дека би постоел проблем да завршиш колку што сакаш факултета,ама нека кажат тие што знаат повеќе.