Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. dahlia_desire

dahlia_desire Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2018
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    208
    Колку што знам во МВР е само, не сум слушнала за нотар. И не чекајте крај на август, им паѓа системот тогаш 90% од времето, ако си во можност земи си сега.

На Tanjat78 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. thesinger

thesinger Нов член

Се зачлени на:
    4 август 2022
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Факултет за драмски уметности и Факултњт за музичка уметност.

3. _beautyy_

_beautyy_ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.486
    И архитектонски беше, не знам за оваа година.

4. Mysteriousguy

Mysteriousguy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    a tie sto znaete moze da mi kazete koja e razlikata megju e biznis i marketing na ekonomski zosto se mislam megju tie 2

5. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.161
    Допаѓања:
    5.378
    Државјанство во МВР се вади.

На Tanjat78 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Идемејако

Идемејако Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2021
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    66
    Кои документи се потребни за вонредно?

7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.319
    На страната на факултетот кај што ќе се запишеш објавуваат што се треба за упис. Таму најточно ќе ти е да видиш.

На Идемејако му/ѝ се допаѓа ова.
  8. senex

senex Нов член

Се зачлени на:
    11 јули 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Дали некој знае од каде може да се отпечати пријавата за запишување од универзитет(А1 образец), конкретно за УКИМ?

9. Rosemaryyy

Rosemaryyy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    53
    Кога ќе ја пополниш пријавата на iknow пишува дека се купува од книжара. Мислам дека за ова прашуваш?

Прикачени фајлови:

На senex и Filil им се допаѓа ова.
  10. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    1.442
    Кога ќе ни ги дадат дипломите знае некој?

11. MariijaB

MariijaB Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2021
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    23
    Уште не сте ги добиле ?

12. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    1.442
    Да, ниту дипломи ниту свидетелства не сме добиле.

13. Rosemaryyy

Rosemaryyy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    53
    И ние ги немаме добиено уште и ни кажуваат 2-3 дена пред уписите ќе сме ги добиеле

На Just_a_kid му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nataalija44

Nataalija44 Активен член

Се зачлени на:
    3 август 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    39
    Здр вака сега.. Не мора електронска пријава на факс, туку може директно да си отидам..Слушнав најубаво било да си одиш до факс, дали некој знае што се носи за упис..Сакам се под конец да ми е да не заборавам нешто, а и тоа ме буни со трансакциската сметкаа..Ми рекоа одма се уплаќа 150 евра ако сум на државна квота..Ако знае некој може слободно да ми пише. да ми разјасни некои работии :)

15. DELIVERY

DELIVERY Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Zdravo decki bidejki se blizat upisi sea aktivni se konkursite, zapisuvanjata itn. Imam edno prasanje do vas da li nekoj od vas moze ili znae da mi go pojasni slednoto:
    IV. Кандидатите кои конкурират за упис без партиципација, покрај документите од точка II., а во зависност од категоријата на која и припаѓаат треба да достават и:

1. Соодветна документација за:
    – Припадници на безбедносните сили, деца на загинат или починат ПБС и деца на воен инвалид од I до VII група (види конкурс)
    Da li ova se odnesuva dokolku bidam primen na faks a imam roditel koj e voen invalid od navedenata kategorija bi bil od osloboden od participacija na faks godinasna ili nesto drugo. Vi blagodaram odnapred.

16. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.250
    Да, тоа значи.
    Исто и ако си сместен во студентски и тогаш не плаќаш или плаќаш ама помала цена.

17. Alex29

Alex29 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    129
    Зависи на кој факултет конкурираш, најубаво да прашаш на студентска служба во соодветниот факултет или на веб страна кај нив да видиш дали има објаснето. Инаку за пријавувањето, т.е првото запишување што е кога се носат свидетелствата и дипломата, плус ти треба пријавен лист од книжара околу факултетот што е (има околу секој факултет), иста е за сите од кај и да ја земеш нема врска, плус ние ги носевме ископирани сите документи од пријавата на iknow, тоа памтам, еве сега и сестра ми ќе се запишува и на факултетот на кој ќе конкурира е исто. Тоа за државна/приватна прво треба да ги однесеш документите, да излезе ранг листата дека си примена и во која квота, па после уплаќаш и носиш уплатници на вториот датум во септември што е кога официјално се ЗАПИШУВАТЕ, овој првиот е само да се пријавите за да ве рангираат. Значи да сумирам хаха сега на крајов на месецот кога ќе одите да се пријавите носиш (свидетелства, диплома, извод и државјанство мислам бараа исто, прочитај пак за секој случај дали и двете, пријава за упис од книжара, плус нас ни ги бараа сите документи од iknow во принтана верзија). Ова е јас како што правев и сега исто е и за сестра ми, на различни факултети сме инаку. Така да не ќе е лошо да си прашаш во служба дали се ова треба и дали има уште нешто.

На Nataalija44 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. DELIVERY

DELIVERY Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    A sto treba da podnesam samo uverenie zaedno so dokumentite koa ke apliciram ili i nesto drugo bidejki ne e bas pojasneto kako sto treba samo toa go pisuva.

19. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.250
    Е тоа не би знаела да ти кажам, одамна беше јас кога се запишував на факултет.

20. DELIVERY

DELIVERY Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Vo zagrada pisuva vidi konkurs ama nema ni link ni nisto do toj konkurs ali nema veza ae ke prasam nekoj drug mozebi znae. Inaku ovoa mislam ovaa godina deka go izglasale gleam od 2022 e lani znam nemalo vakvo nesto.