Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Секогаш постојат категории граѓани/ученици кои биле ослободени од партиципација по разни основи, тоа важеше уште јас кога студирав пред сто години (се шалам, скоро дваесет). Убаво ќе се информираш

На DELIVERY му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DELIVERY

DELIVERY Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Cek da si go preformuliram prasanjeto osloboduvanje od participacija e potocno sto? Voopsto da ne plakjas ili da ja plakjas cifrata so e predvidena za drzavna kvota na studenti ako bi bil vo privatna inaku?

3. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.161
    Допаѓања:
    5.378
    Ослободување од партиципација значи да не плаќаш ништо. Ослободен си од “плаќање”.

4. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.250
    Види родителот дали има документ дека бил воен инвалид, најверојатно тоа ќе треба да го приложиш во документите. Ти треба тебе потврда дека родителот е воен инвалид, ти само информирај се дали имате таков документ дома.

5. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Ослободување од партиципација значи дека образованието што е предвидено да се плаќа, ти го добиваш бесплатно. Ќе ти треба документација комплетна, наоружај се со трпение и трчање по шалтери. Секако дека мора да прашаш на факултет или во МОН за најточни информации.

6. DELIVERY

DELIVERY Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Go imame dokumentot go najdovme oti sekako ke treba i za upisi vo studentski dom, ama ne znaev deka i za faks moze da koristi mislev tamu ne se osloboduva od plakjanje nisto. Ako e samo toj dokument ako treba i nesto drugo ne znam.

7. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.250
    Би требало тој документ да биде доволен, но ако не си сигурен секогаш можеш да им пишеш мејл на студентски прашања од факултетот кај што ќе се запишуваш, да им се јавиш ичи лично да отидеш и да прашаш.
    Информирај се добро бидејќи не се работи за мала сума, вреди да се распрашаш.

8. Addi3

Addi3 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2022
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    Здраво, сакам да ве прашам дали уписите за на финки одат само преку iknow системот?

9. ItSMeYoUrGuRl

ItSMeYoUrGuRl Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    21
    Здраво :)
    Дали некој ќе се запишува Штип?Доколку има некој ми треба помош.Откако се најавуваш електронски,ги вадиш потребните документи,и сега треба да одиме лично да ги доставиме до потребното место или можиме преку пошта да ги пуштиме.И тоа се прави на датумот на првиот уписен рок или има друг датум?

10. MariijaB

MariijaB Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2021
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    23
    Posle 10.08 mozat da se nosat fizicki dokumentite samo vnimavaj vo niv da ja imas aplikacijata vo ispecatena forma .

На ItSMeYoUrGuRl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ItSMeYoUrGuRl

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    21
    Нели,отткога ќе се пополнат отцените од четирите години,отцените од матура...ти дава 3 избори за аплицирање.Е,сега прашањето ми е јас на едниот избор одбрав на државна квота,дали можам на вторит избор да одберам исти смер,но приватна квота (се однесува за Штип) или доколу се пополни државната квота автоматски ме префлрува на приватна?

12. MariijaB

MariijaB Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2021
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    23
    Vo priviot izbor treba da ti e primer opsta medicina redoven drzavna kvota a vtoriot izbor opsta medicina redov student so kofinansiranje , jas taka ja imam ( jas uplativ i se mi e sredeno i zabelezav deka duri odkako ke uplatis aplikacijata mozis da ja menuvas ) . Moze da ne ti svetne semaforot od crveno vo zeleno odma, mene taka mi se sluci i se promeni bojata duri po nekolku dena , a kaj drugar mi koga popolnuvavme zaedno svetna odma .Ako ti treba uste nesto slobodno pisi mi

13. ItSMeYoUrGuRl

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    21
    Важи фала :)

На MariijaB му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ItSMeYoUrGuRl

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    21
    а 3-то го остај празно?

15. Miss_Destroyer

Miss_Destroyer Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    17
    Здравоо, дечки дали и изводот и државјанството не треба да бидат постари од 6 месеци?

16. heelana

heelana Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Здраво, сакам да прашам за документите потребни за електонското пријавување на факулет. Пријавата за запишување на факлует, дали може и има од каде да ја преземиме електонски или мора да биде земена од книжарницата на факлутетот?
    Исто и со изјавата за дека не се конкурира на друг универзитет, и изјава за веродостојност и точност на скенираните документи, каде може да ги најдиме?

17. MariijaB

MariijaB Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2021
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    23
    Da

18. MariijaB

MariijaB Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2021
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    23
    Ne treba da bidat postari od 6 meseci , najdobro ako nemas izvadeno da izvadis sto pobrzo zatoa sto posle se guzvi

На Miss_Destroyer му/ѝ се допаѓа ова.
  19. heelana

heelana Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    На архитектонски кажаа дека нема да биде проблем доколку се постари од 6 месеци, ама сепак мислам дека најдобро е ако можеш да ги извадиш

На Rosemaryyy и Miss_Destroyer им се допаѓа ова.
  20. Rosemaryyy

Rosemaryyy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    53
    На iknow има дадено пример како треба да изгледа и пишува дека треба да се купи. А примерот што е прикачен и пријавата што се купува не се идентични па мислам за секој случај купи си.
    Во врска со другите документи исто на iknow на последната страна од пријавата за прв циклус што ја пополнуваме, таму се прикачени сите документи и само треба да ги симнеш. Скоро сите ќе ти бидат автоматски пополнети

На heelana му/ѝ се допаѓа ова.