Ако добро памтам, тие документи со точност, веродостојност бла бла се на крајот од пријавувањето електронски и се симнуваат, а пријавата И уште нешто се купуваат од книжарите кај факултетите.
Здраво, денес пробав да се пријавам на iknow системот, се беше океј и после на крај ми даде листа на документи потребни за упис. Некои од овие документи не беа на листата на образецот на уким. Дали морам овие “интерен пријавен лист“ и таа изјавата за согласност за лични податоци? И дали на крај скроз да кликнам прати или тоа значи дека ќе се запишам пред рокот?
Dali i na bezbednost odat preku Iknow sistemot..Kako so se javiv mi rece samo prijava od knizara, izvod, diplomi, drzavjanstvo i sveditelstvata no sepak dali znae nekoj? I me interesira kakva e taa administrativna taksa so treba da se uplati mislam 300 denari..Na smeta na faksot e znam ali, i neso 50 denari slusnav se doplakjalo moze li okolu toa plakjanje kako odi
Тие интерен пријавен лист, согласности итн. се прикачуваат скенирани заедно со останатите документи што се бараат и ги праќаш како што знам. А мислам можеш до 31ви до 16h некаде пишуваше да се пратат. Ако не, види на страната на факулетот на кој ќе се запишуваш за секој случај
Здраво, ми треба совет. Имам 97 поени се двоумам дали да аплицирам во Скопје или Штип општа медицина?
Nekoj so znae da presmetuva poenii da mi pise za na fax kako odi procesot, i ve molam nekoj so stvarno znaee da mi objasni bidejki sum vo golema zabunaaaaa..Neli deka ima ocenkii za predmetite, plus proektna i pluuss, eksterni/int predmetii...ajde pomos feminkii❤
Aj te molam pisi mi ako sakas da te prasam nes konkretno, bidejki ja ne mozam da ti ispratam poraka <3
Имаш, ама зависи на кој смер... Мислам дека на ПИТ примаат и послаби, за на Софтверско инженерство со тие бодови во државна квота тешко.