Zdravo! Kako shto znaete, vreme e za upisi na fakukteti i site sme vo brzanje pri sobiranje na dokumentite, no sega se pojavi eden problem. Uplatnicite mi gi popolnaa na shalter, no namesto imeto na fakultetot, za nazivot na primacot (fakultetot) avtomatski se popolna ministerstvo za finansii. Istoto se sluci i so administrativnata taksa. Dali treba da uplatam povtorno ili nema potreba? Fala vi mnogu
Немаш потреба, тие пари одат во Министерството за финансии така што исто е дали тоа ќе стои напишано или името на факултетот.
Здраво, би сакал да се информирам каква е процедурата за откажување на понатамошното студирање доколку те примаат (поради студирање во странство)? Јас веќе имам аплицирано на iknow, чекам резултати... едит: или едноставно не поднесуваш документи на денот за аплицирањето на истиот?
Дали при пријавувањето на iknow треба да се прикачи електронскиот пријавен лист или овој што го купувавме?
Dali mozete da prikacite na Iknow dokumenti. Otvaram da prikacam i mi se isklucuva ne se prikacuva moze li da mi pomogne nekoj
Дали на некој на ПМФ не му се праќа пријавата на iknow? Се е во ред со пријавата и документите но едноставно не се сака да се прати. Дали знаете што би можело да е проблемот?
Здраво, имам многу нејасни нешта. Прво да прашам ако некој знае, електронската пријава со се' документи треба да се прикачи пред 30? И за тие што не се од Скопје, мора ли да се купува пријавата (А1 образец) или може да се печати? Конкретно прашувам за УКИМ, филозофски. Ако некој знае нека ми пише.
Колку што ми кажаа сите треба да се земе од Скопје пријавата, конкретно јас ја барав во мојот град но ми кажаа дека треба да се купи од Скопје, па ја купив.
Видив на инстаграм профилот studentarijamk, има линк за симнување на пријавата. Еве го линкот https://eu.docs.wps.com/l/sINvrvrhpn7mfmAY Сепак повеќе прочитајте да не дојде до некој проблеми