Да, проверив сега и јас, ги има двата одговори Во еден закон (од 2009) стои „На предлог на Агенцијата...“ (член 4) Во друга варијанта стои „На предлог на Министерството...“ (член 5) Јас не сум сигурна, ама веројатно понов (и важечки) е овој каде што стои „На предлог на Министерството...“
Јавен службеник! На страната со материјали прашањата за јавен и државен се истите, најверојатно е некоја грешка. Дали може некој што има неодамна полагано за јавен службеник да ми каже кои се прашањата? Материјалите започнуваат со: Област I Основни правни поими 1. Правната норма ја донесува: а) државата б) општеството в) судот 2. Уставот на Република Македонија е задолжителен акт кој се однесува на: а) уставните судии б) сите граѓани в) Уставниот суд на Република Македонија ********************************************************* или ОБЛАСТ I 1. Општественото правило за однесувањето на луѓето донесено и/или санкционирано од страна на државата е: a) Правениот поредок; b) Правната норма; c) Правниот систем; 2. Правните норми се меѓусебно усогласени според: a) Начелото на хиерархија; b) Начелото на законитост; c) Начелото на субсидијарност; 3. Одредбите на Уставот се однесуваат на: a) На судството; b) Сите (erga omnes); c) На политичките партии; Ви благодарам многу
Ќе може ли да ми пратиш одговори од прашањата за јавен служебеник.Повикана сум а немам време да барам одговри те молам не знам да напишам лп извинете
има една година што сум вработена во агенција за администрација,а сега ме викале на испит како практикант,ве молам да ми кажете какви прашања има на испитот за практикант зашто ја имам у четбрток а немам материјал што да учам?бе молам помогнете ми.Moj e-mail e:rudina.rudina@live.com
Здраво женски, да ве прашам дали досега некој бил на интервју конкретно во Министерство за финансии, ме интересира што прашуваат на интервјуто?
Dali nekoj moze da mi gi pusti prasanjata za drzaven sluzbenik, normalno odgovoreni bidejki nemozam da gi najdam site a i nemam dovolno vreme. USLUGATA KE JA PLATAM pozzzz
Girls, ај ве молам малку хелп збунета сум Имам положено испит за државен службеник, но се пријавив и на еден оглас ме повикаа да полагам за ЈАВЕН службеник сега Дали да одам, или важи документот дека го имам положено веќе едниот? :geek:
Луге, Петок полагам Ве молам некој кој има положено за јавен службеник и кој сака нека ги написе одговорите за област 7 за Европска унија, може само пример 1-б зошто се исцрпив. Фала.
ima li nekoj sto e bil na intervju za javen sluzbenik i ke saka li da mi kaze sto prasanja postavuvaat pozzzz
Се полага во Агенцијата за администрација (во зградата на Министерството за економија) и има 40 прашања - 20 од општ и 20 од посебен дел.
девојки дали може после терминот да се полага испитот? ако нне сум во можност да го полагам пример сега кога е закажан кога и како можам?
pozzzz dali nekoj znae kade se polaga курс за работа со деца од предучилишна возраст како професионален курс i od kolku ispiti se polaga