Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање на испит за државен службеник

Дискусија во 'Барање работа' започната од elygj, 17 септември 2010.

1. Dea8

Dea8 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    78
    мала исправка :)

2. ikomil

ikomil Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    ве молам некој да ми објасни каде се наоѓа агенцијата. од автобуската со кој градски автобус може да се стигне до агенцијата??. многу фала.

3. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.967
    Допаѓања:
    34.601
    Со 5ка по кружниот ток после католичка црква на таа автобуска...

4. jasBia

jasBia Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    342
    Агенцијата се наоѓа во зградата од министерство за економија.. Автобус до таму оди 5ка само ќе треба да ја чекаш пред СОК банки, и откако ќе се симнеш да одиш по Рузвелтова до улицата на министерство. Ако не ме разбра пиши ми лп :)

5. Ale.Ambrosio4

Ale.Ambrosio4 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    50
    Феминки и мене ми пратија маил да одам на 21 да полагам. На веб страната ги најдов прашањата и вкупно се 60? Порано знам, другарки кога полагаа беа по 100 прашања и од нив се паѓаа 60? Може да пишете ако знаете дали се само тие 60 за учење и колку од нив се паѓаат на испитот? :)

6. Dea8

Dea8 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    78
    ne se 60, razgledaj gi poubavo, 59 se samo od poslednata oblast. Ti si ja videla samo brojkata na poslednoto prasanje na poslednata strana... ;)

7. EMA2

EMA2 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    33
    Ве молам да пише некој?

8. Bile3

Bile3 Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Zdravo

Polagav za drzaven sluzbenik i imam 58.5 bodovi. Mi stignaa poraki za povtorno da go polagam ispitot, no ne se pominati tri meseci od prethodnoto polaganje.
    Dali ima nekoj informacija, dali ke mi dozvolat da go polagam ispitot?

9. Dea8

Dea8 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    78
    jas go imav istiot problem, Nema da ti dozvolat, ke mora da cekas 90 dena da pominat pa da go ponistis toj sertifikat i da polagas pak. Еве јас дочекав 90 дена и ke polagam pak utre :)

10. Ale.Ambrosio4

Ale.Ambrosio4 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    50
    А колку е минимумот на бодови што треба да се освои?

11. Dea8

Dea8 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    78
    21 od 30 posebno za dvata dela misalm deka bese

12. LadyAlek

LadyAlek Нов член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Imam na opstiot del 28,5 a na prakticniot 30, t. e zgreseno edno prasanje so 1,5 poena, dali da go prepolagam sto mislite???

13. jasBia

jasBia Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    342
    30. Општинската изборна комисија односно Изборната комисија на Град Скопје е составена од:

a) Претседател и четири члена и нивни заменици
    b) Претседател и два члена
    c) број на членови, кој го определува Советот на локалната самоуправа

А во изборниот законик стои:
    (1) Општинската изборна комисија односно Изборната комисија на градот Скопје е составена од
    претседател и четири члена.

Или заменициве не мора да ги има и во законикот :lol:

14. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Да не бидам песимист, ако имаш врски не ти треба преполагање (другарка моја се вработи со по 27 бода на двата теста, ама со врски). Ако немаш врски ни 30 со 30 нема да ти помогне. Дури и само ти да се пријавиш на некој оглас, ако нема некој нивен да примат, го поништуваат огласот (веќе видено, не е на памет ова). Така што... ти си знаеш.

Следен став е дека претседателот и членовите имаат заменици :)

15. jasBia

jasBia Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    342
    Читала, не дочитала..Отпосле видов ама веќе немаше Редактирај.. Во очите сум ко варен зајак од изборници и законици, а како што гледам од пишаново твое за џабе ќе е сето..

16. Bile3

Bile3 Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2

Fala :D

17. Dea8

Dea8 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    78
    Ne se soglasuvam Li0ness.Da, tocno, ima mnogu sto vleguvaat so vrski, no ima sto imat vlezeno i bez vrski. Sestra mi -nemase vrski- imase poeni 30 i 28.5, go pomina i intervjuto i psiholoskiot test, megutoa na kraj na toa rabotno mesto vleze edna druga so vrski. No taa ne se otkaza, aplicirase i za drugo mesto, ovie polozenite testovi i se vazea, pak go pomina samo intervjuto i eve veke raboti 4 meseci.
    Isto nejzina koleska od fakultet-bez vrski- se vraboti, aplicirase za nekolku mesta-neuspesno, i na kraj imase sreka bidejki bese edinstvena prijavena sto gi ispolnuvala uslovite i ja primaa. I red drugi primeri imam... znam luge sto si polozile se so max bodovi i se pokazale dobro na intervju i imale visok prosek od fakultet i toa mnogu i pomognalo pri vrabotuvanjeto vo drzavna administracija ako nemaat vrski

18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.158
    Допаѓања:
    135.803
    Колку сакаш имај врски, ако немаш просек и многу поени, тешка работа дека ке влезеш. Треба ептен да немаш конкуренција, па да влезеш со слаб просек од факс. Се прави збир од просекот и поените и така се рангираат. Автоматски се исфрлаат првите 5, и верујте никој нема да оди затвор за да ја смени ранг листата што автоматски се прави. Така што, кој сака нека биде врскач, без просекот, ништо не прави

На Dea8 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Тука не си во право, особено овие огласи што се пред избори и те како се со врски, од партии се праќаат списоци за приоритетни вработувања, жално ама вистинито.
    А за просекот и интелигенцијата, можеме да заклучиме од услугите на државните и јавните службеници, колку истите се компетенти за таа работа и колку се со просек, особено шиптарите кои парадираат по ходници со беџот на гради и носот во облаци.
    Ако некој би одел во затвор за местење на работни места, тогаш треба сите државни службеници на највисоки позиции да го наполнат затворот во Шутка.
    И ова не се некои државни тајни, народот самиот гледа колку способни и со просек вработени службеници ги мотаат по шалтери и по институции.

На anggell и Li0ness им се допаѓа ова.
  20. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Е па не е тешка работа да влезеш со добра врска, верувај. Тешко е да влезеш без врски, скоро невозможно. И од овие што пропагираат дека влегле без врски 99% се со јака врска влезени. И од Агенција за администрација и од 3 различни министерства во кои имам познати ми кажаа дека скоро за сите огласи веќе има луѓе што работат, формален е огласот. Се случува (ретко) некој да е за празно работно место, ама тогаш ти треба партиска препорака, покажана активност, одење по митинзи, по протести, потпишување на сите можни списоци, јавно поддржување на премиерот, собирање имиња и презимиња со број од лична карта на луѓе кои ќе ги зачлените во ВМРО и кои ќе гласаат за ВМРО на избори, за да ве поддржат вас и вашето вработување. ПРОВЕРЕНО! Имам другарка која се ова го правеше неколку години, малку ја мавтаа наваму-натаму, ама сега веќе е вработена на државна работа, од лани со решение. И за списоциве ова е 100% точно и проверено, двапати мене ме имаат прашувано дали може да ме запишат на список дека ќе гласам или дека ем ќе гласам ем ќе се зачленам, ако може да сум им помогнела, да им дадам број на Л.К. итн итн. Е ТАКА се вработува кај нас, не туку ги лажете луѓево тука. Пола милион Македонци избегаа во последниве 6 години од Македонија заради ова, да беше како што кажувавте барем половина од нив немаше да помислат да се селат. И да не кажувам уште што се знам од мои блиски кои го поминаа и уште го поминуваат тој пат.
    ВМРО е најголемата АГЕНЦИЈА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ во Македонија, не е партија, и тоа само некој од Марс паднат може да не го знае.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.