Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање на испит за државен службеник

Дискусија во 'Барање работа' започната од elygj, 17 септември 2010.

1. Irena888

Irena888 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    И тоа е се. Нема нешто ексел, ворд? Само тоа тестирање и толку?

2. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    1.504
    Само прашањата се, тие од информатика се сметаат како практичен дел, останатите се од општиот дел.

3. Blissful

Blissful Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    954
    Утре ќе го полагам испитот. Некои од прашањата не се формулирани правилно, па така испаѓа дека во понудените одговори ниту еден не е точен. На пример прашањето : Колку пати може да биде реизбран Претседателот (се мисли на Претседателот на РМ)? Имате три понудени одговори 1)најмногу два пати 2) најмногу три пати 3) нема ограничувања во изборот. Вака поставено прашањето нема опција за точен одговор, бидејќи тој би гласел - еднаш. Во прашањето станува збор за реизбор или повторен избор, а тој е дозволен еднаш. Ако го одговорите како точно прашањето под 1) најмногу два пати, тоа би значело дека Претседателот може да ја обавува својата функција во 3 мандати, што е погрешно.
    Има и прашања кои се трик, двосмислени како оние за полагање на практичниот дел кои зависат од тоа каков оперативен систем користиш - дали понова или постара верзија.
    Прашањата од делот за ЕУ не се обновени и се уште во понудените одговори стојат имињата на функционерите во минатиот состав на ЕУ институциите , а исто така не е земена в предвид и Хрватска како 28-ма земја членка на ЕУ...

На dzivdzy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Blissful

Blissful Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    954
    Девојче, не ти се точни одговорите.

5. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    1.504
    Феминки дали некоја од вас има аплицирано на огласот за во Управа за финансиско разузнавање што беше? Ви стигна ли порака за полагање?

6. dzivdzy

dzivdzy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    22
    pa citas deka se 99% tocni

На Strong. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ivence69

ivence69 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    39
    Може разчично се поставени а б ц и затоа излегува дека не се точни. Да е пишан одговорт тоа ќе биде друго вака излегуваат сите погрешно.
    Исто и на полагање кога ке идеш па се со различен редослед ги менуваат така да ако некој сака да помогне требало да ги пише одговорите а вака ништо не направил

8. ivence69

ivence69 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    39
    Ги провери дали се точни дека од 2013 се затоа да не има некои измени

9. dzivdzy

dzivdzy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    22
    Ova se odgovorite sto kruzat po internetov,i 99 % se tocni ima nekoi prasanja ne se,megjutoa se nadevam nema bas tie da vi se padnat,jas imav sreka i poloziv so max poeni,mozes ti da gi proveris :)

На ivence69 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Blissful

Blissful Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    954
    Овој форум служи за меѓусебна поддршка/разјаснување на некои дилеми/споделување на лично искуство. Ако очекуваш тука на тацна да си ги добиеш прашањата - имаш проблем.

11. ivence69

ivence69 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    39
    Јас не очекувам некој решени да ми ги да ми ги даде на тацна одговорите туку сакав да ги проверам моите дали ми се точни дека ги имам одговарано ама лани, затоа помислив ако веке некој ги ставил барем да се потрудил да бидат корисни али не е битно.
    Види убаво ти што си пишала погоре па коментирај

Последна измена: 18 јануари 2015
  12. adgor

adgor Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    14. Во Република Македонија се уврдуваат изборни единици:

a) 85 (осумдесет и пет во кои е вклучен и Градот Скопје);
    b) 9 (девет);
    c) 6 (шест);

извор - Изборен законик

Во изборниот законик:
    Член 175
    Во Република Македонија се утврдуваат девет изборни единици:
    -(значи одговорот е б а не е ц како што ги имаше во одговорите што ги зедов од форумов, на 21 имам полагање) :(

13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.169
    Допаѓања:
    135.886
    Прашањето е ВО Република Маледонија. 3 ИЕ се низ светот :)

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Vertigo TJ

Vertigo TJ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    779
    Тие одговори треба да ти служат за да си ги провериш твоите а не за да учиш од нив. Јас на пример најдов повеќе од 15 прашања кои не се согласуваа со моите одговори, ги проверив уште еднаш и излезе дека сум во право. Не ми е јасно како може безусловно да верувате дека сите одговори се точни.

На Blissful, dzivdzy и adgor им се допаѓа ова.
  15. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Страници наназад се поставени, анализирани и одговарани скоро сите прашања од испитот за државни службеници и тоа точни одговори со текст а не дали е под а, б, в. Само треба да се навратите доста поназад во темава.
    Имаше членка која постави документ за симнување со сите собрани точни одговори во pdf формат и мој предлог е такви закачени и важни документи да се појавуваат на секоја страна, како на пр.анкетите.
    Но и покрај точните одговори, вие морате да ги следите измените на законите, а тие за жал секојдневно се менуваат. Исто така треба да ги следите промените и новостите во врска со ЕУ.

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Blissful

Blissful Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    954
    Поентата ми беше дека не можеш на никого повеќе да му веруваш отколку на себеси.

На ivence69 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ana Marija *

Ana Marija * Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6
    Се извинувам,дали некој ги има одговорите на прашањата за државен службеник,ако може да ми ги прати? Однапред благодарам

18. dzivdzy

dzivdzy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    22
    Devojki me interesira dali od vas clenkite na ovoj forum (ili nekoj poznat)se ima vraboteno bez vrski preku agencijata za administracija.veke ednas go postaviv ova prasanje,ama nikoj ne mi odgovara,sepak sme so psevdonimi :) jas duri bev i na psiholoski testovi demek trojca najuspesni kandidati(2000 den si frknav) i toa za konkurs od gener.sekretarijat kade se vrabotija okolu 190 ,a uspat aplicirav i vo dr.ministerstva kade sto baraat eden dvajca i deka imam max poeni sekade me vikaat na intervju za da pravime guzva i resiv veke ne odam(i pokraj toa sto me vikaat na intervju) nitu apliciram,definitivno ova e kanal za vrabotuvanje partiski aktivisti,a nie pravime samo guzva kolku demek eve rabotime nesto.zatoa prasav za iskustvo na barem nekoj sto se vrabotil :)

Последна измена: 22 јануари 2015
  19. adgor

adgor Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    сега со новит закон за објавуванје на оглас треба на огласот да пише и платата колку се плаќа за тоа работно место .... имам еден предлог у тие огласи барем нека го пишуваат и името за кој е отворен огласот барем да знаеме и Ние да не конкурираме само за гужва :(

20. Vertigo TJ

Vertigo TJ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    779
    @adgor како помина?