И јас со максимум го имам положено и со просек на факултет 9 и досега не ме викнале ни на интервју а на секој втор оглас аплицирам, така да не верувам дека некој се вработал без врски. Што ли ќе се прави
ne trba voopsto da odime da im polagame,neka idat tie sto se so vrski,pa koga baraat 5 dusi nek si polaagaat samo tie 5 so vrski,inace mene me vikaat deka imam prosek 9,6(opstestveni nauki) i od toa dobivam najveke poeni,ama toa sepak nisto ne znaci ,bolje da ne me vikaat,ama resiv veke niti apliciram,niti odam na intervju koga se baraa nad 190 dusi vo generalen sekretarijat i koga tamu ne ispadna nisto,sto barame da aplicirame po ministerstava kade se baraat 3-4-5 dusi
Во право си незнам што бараме воопшто. Ама ете се мамиме и им го полниме буџетот, мислам на оние што ќе стигнат до психолошки тест.
1. Европската заедница за јаглен и челике е формирана во: a) 1950 година; b) 1951 година; c) 1952 година; Договорот е склучен н а 18.04.1951, а стапува на сила во 1952. Кој одговор е точен?
И јас пред една година го имам положено испитот за државни службеници, и после тоа кога и да аплицирам на друг оглас пак ми праќаат само покана за да полагам испит, дали кај сите така автоматски или? Да не знае некој што треба да направам?
А како се стигнува на интервју? Само со положен испит за државен службеник или треба и нешто друго да имаш положено? оти јас имам положено и пак само ми праќаат да одам да полагам...
дечки ај кажете ако има некој за полагање утре од колку саат се полага неможам да отворам mail от ми е блокиран! и кај беше точно министерство за економија, фала.
Ministerstvo za ekonomija ti e posle katalicka crkva ili amsm,ako odis so petka nakaj vlae, se siminjas posle amsm na vtorata stanica ,mislam kafana nostalgija e bas tamu
девојки ако може помош околу овие две прашања... 9. На јавниот службеник му престанува вработувањето врз основа на: a) Колективен договор за вработените во јавниот сектор; b) Закон за државните службеници; c) Закон за јавните службеници; извор -Закон за јавните службеници и 74. Државниот службеник има право на одмор и отсуства од работа согласно... a) прописите за работните односи b) Законот за државните службеници c) Општиот колективен договор за вработените во стопанството извор -Закон за државните службеници
Ти праќаат затоа што аплицираш на друг оглас, не им праќаат само на оние кои положиле со максимум поени Врз основа на поените од испитот и просекот на факултет избираат одредена бројка на кандидати за интервју
Девојки дали некогаш сте биле на интервју во Агенција за поддршка и промоција на туризмот? Што ве прашувале?
Дали за вработувањата во Генералниот секретаријат на Владата коа беше големиот оглас за 197 работни места беше спроведено интервју? Или така помина?
Da ,imase intervju i imase lista od tie sto vlegle vo trojca najdobri i polagavme psiholoski test i tolku bese potoa izleze i odlukata okolu 13 jan za vrabotenite,taka vaka teoretski se bese po protokol ))))