Luge sto e so noviot zakon za drzavni sluzbenici? Sto treba drugo da polagame osven ispit za drzaven sluzbenik i psiholoskiot?
Џабе што полагаме кога вакво нешто може да очекуваме http://libertas.mk/писмо-на-читател-на-сите-волонтери-од-у/
Од тие што полагале ако може да ми кажете дали испитот започнува на време кога е пратена пораката или касни?
imam prasajna i odgovori od 2013 ama sega se izmeneti prasajnata ne se tie sto bile kolku sto razbrav
Често знаат да каснат јас кога бев требаше да полагам во 13 часот според испратената порака, а влегов дури во 14...но никогаш не се знае најдобро е да се биде таму на време
колку што знам не се исти. Јас освоив 28,5 од 30. После колку дена обично се полага психолошкиот тест?
Ќе те известат дали треба да го полагаш психолошкиот, ако влезеш на ранг листата од најдобрите тројца тогаш ќе го полагаш и ќе бидеш известена во порака или на емаил за терминот.
Јас кога полагав мислам дека беше по три дена откако излезе ранг листата, е сега незнам за кој оглас се работи но во последно многу се чека, во секој случај ќе бидеш известена и со среќа!
Здраво девојки..ве молам ќе може ли некој да ми каже дали се само тие прашања за полагање што се на официјалната страна или има и некој дополнително? Прв пат ќе полагам, па ми треба помош. Благодарам
Ти Благодарам многу, ме збуни тоа што тука читам дека многу ги учеле и тие за државен службеник и за администрација.
Девојки дали некоја од вас знае колку се плаќа за полагање на испитот за државен службеник? Јас сум од Битола и дали е изводливо да се полага дали има корист?
Не знам колку се плаќа испитот. Ако се вработиш, ќе имаш корист.Во спротивно ќе имаш плус знаење за себе и никому ништо
Zdravo Ultra i jas isto gi baram odgovorite na prasanjata za adm.sluzbenik dali gi imas najdeno do sega ???