И мене исто, бев на интервју сега чекам да излезе конечна листа? За каде конкурираше ти? Инаку за сите што ќе полагате, јас ги имав прашањата од страната, на денот на испитот се полага и испитот кој содржи 32 прашања а потоа се полага испит по англиски (за сите како мене кои на денот на испитот разбрав дека англиски ќе полагам),воопшто англискиот не е тежок јас без никаква подготовка освоив солидни поени за човек кој 10 мин пред полагање разбра дека и анг ќе полага Инаку на самиот сајт покрај прашањата за испит јас случано налетав и на овие прашања што ќе ги прикачам, неам претстава дали има разлика помеѓу прашањата за државни и јавни службеници, но оваа верзија што ја прикачувам има повеќе од тие на страната што се, а го правам ова пошо баш од оваа поголема скрипта на прашања ми се паднаа 7,8 и бев WTF пошо нив ги немаше во тие на сајтот. Може се работи за мој превид дека постојат и други прашања или има разлика помеѓу испит за државни и јавни службеници, но сепак за тие во иднина што ќе полагате ќе ме благословувате знам. Нема за шо фала, да си се најдиме сите. Сите што допрва ќе полагате ви стојам на располагање за прашања и информации. А доколку некој знае да ми одг дали можи да го преполагам испитот пример за повеќе поени или?
Се согласувам со мислењето на @Maca Macovska za ispitot po angliski jazik deka sekoj moze da go pomine
Денес ја објавиле и конечната ранг листа.Тие што било договорено да ги примат, ги имаат максимум поените на интервјуто.Ете затоа луѓето веќе не конкурираат на огласи, џабе трошоци ќе направиш со 3 пати одење на полагање, ќе седиш дома ќе учиш и се за џабе
Девојки ај едно прашање на страната за агенција за администрација има прашања од стучен дел од испитот за админ службеници а кога ќе влезеш таму има: -општ дел -посебен дел. И прашања има за испитот за административно работење прашања од теоретски дел. Можеби ќе звучи глупаво, но што јас да учам?
здраво дали ги има некој одговорите на прашањата за општиот дел чисто да ги споредам со моите одговори поздрав
И мене ме интересира некој да сподели искуство околу интервјуто барем што се однесува околу општите прашања што ги поставуваат поздрав
@Maca Macovska дали ќе можеш да ми ги испратиш прашањата и да ми објасниш кое ниво од тестот по англиски јазик го полагаше?
Почитувани дали некој знае од кога ке излезе конечната ранг листа дали тој со највеќе поени го избират или може било кој од понудената ранг листа
Decki kade mozam da najdam odgovoreni prasanja za Drzhaven(javen) sluzhbenik? Dokolku gi ima nekogo na word moze li da mi pratite mnogu se ne mozam da gi odgovaram..