Здраво, дали знае некој дали овие прашања што ги има на страната односно на следниот линк се сите што треба да се учаат за полагање испит за административен службеник ? http://aa.mk/a_opst_del.nspx
Здраво, Да ли само испитни прашања има или треба и студии? Доколку треба, каде можам да ги најдам? на веб-страната на аа.мк веќе не се досптапни. Доколку некој ги има , Ве молам пратете ми ги. Не мора да се одговорени, ќе ги научам мислам 2 години
А да не знаете дали ги даваат само тие прашања од општ дел за државен службеник или и од тој посебниот дел ?
Ако некој што полагал скоро ги има прашањата одговорени, ако сака да ми ги прати? Или нека ги прикачи некој тука
Женски сакам да прашам нешто...Дали ако имаш завршено на јазик (англиски,француски или германски) се полага вториот дел од испитот односно делот со јазици???
Последните неколку одговори се причината затоа што имаме администрација каква што имаме, и зашто системот ни е толку дисфункционален.
Ако вашиот коментар се мисли на мене јас само ова ќе го кажувам: што е администрацијата виновна, а што сум и јас виновен што на многумина им се мрзи да истражуваат и да прочитат па да ги најдат одговорите на прашањата туку ги сакаат на готово ? Ако на нешто ставаш цена е циничко, тогаш и барањето на одговорите на прашањата на готово е циничко, зарем не ?
Како прво, пишува "последните неколку мислења", значи множина, повеќе се, не е само твоето. Второ, не можеш да очекуваш системот да се смени, ако ти не направиш нешто за истото да се случи. Туку напротив, продолжуваш со грешките. Трето, сите правописни грешки и неправилна употреба на интерпункциските знаци во твојот пост, се само додатен бонус кој укажува колку неписмена ни е скоро цела администрација. И така државата продолжува да цвета...
На правен на книга од 600 страни полагавме административно, а и цел мастер има таков, овде ве мрзи прашања дадени да одговорите шта речи
od site shto ste ovde vo forumot nikoj dosega ne bil na ispit za da ni kazhe kako e procedurata.kakvi prashanja ima dali odgovorite se meshani ili ist kako vo stranicata shto se
Jas gi imam prasanjata so tocni odgovori od strucen del, angliski nisko i sredno nivo, koj e zainteresiran neka mi pise u poraka