Ke moze li nekoj da mi gi dade odgovorite na prasanjata za administrativen upravitel sto se i od slucaite isto. Fala
Дали има некој сега бргу потполнувано апликација на сајтот на агенција за администрација да прашам нешто
Некој да не знае од каде би можело да ги најдам одговорите на прашањата за административен управител поточно за случаите? Ви благодарам за секоја информација
Здраво, дали ќе може некој да ми каже од кои области се полага стручниот дел од испитот за државен службеник и дали некој го има материјалот во word. Исто така ако може да ми објасни и колку се плаќа на уплатница за полагање на испитот и каде може да ја најдам уплатницата?
Ako konkuriras na rabotnoto mesto kako referent (so sredno obrazovanie) ke ti treba nisko nivo,vo sprotivno sredno nivo. Jas gi imam site prasanja odgovoreni od lice vraboteno vo agencijata za administracija
Можи накратко некој концептот на тестирање да ми го објасни прво се полагаат прашања од општ дел, па од посебен дел (и од која област најчесто паѓаат прашања од посебниот дел) +еден од јазиците (и дали се знае однапред кој јазик се полага), или зависи од местото за кое конкурираш???
Дали мора да се конкурира за работно место прво па после да се полага, или може да се полага доколку не си вработен?
Ве молам ако некој има 100% точни одговори на прашањата да ме контактира, јас имам едни меѓутоа не сум сигурна дали се точни. Деновиве ќе пишам точно за кои прашања станува збор, па доколку има некој расположен, само да ми ги пише одговорите, околу 10тина се, не повеќе. Верувам дека ќе помогнат и за други кандидати подоцна.
Невозможни сте. Прашањата ги имате, отворете книги, закони, најдете ги одговорите. Кај што вработувањето во администрација не е без врски, уште и неколку прашања не сакаат да се потрудат да одговорат. Малце, она минимално труд да се вложи... не бре брате.
Многу погрешно размислување. Напротив има многу повеќе труд отколку за аплицирање за било кое друго работно место, почнувајќи од подготовка на профилот и трчање по документи (и трошоци), а и не се неколку прашања, туку околу 600 и треба да се научат секако. И не секој е со врски, меѓутоа нема друг избор и сака да аплицира ете и таму.