Ве молам ако некој има точен одговор за ова прашање, тема: локална самоуправа; прашање 62: седниците на советот на општината се јавни...освен при расправа за...Може и во приватна порака да ми пишете. Благодарам И прашање 85 од тема A.V. работен однос на админ. службеници. Прашањето е дали оценките се а,б,в... или 1,2,3...Благодарам
Пак истиот муабет ќе ти го направам. Уште чекаш некој на готово да ти каже? Закон за локална самоуправа. Член 42. Одговорот на второто прашање ти е во Закон за административни службеници. Член 65. Ептен лесно се наоѓаат. Не ми е погрешно размислувањето. Не можеш да чекаш вака на готово, потруди се малку. Некој за ова учел 4 години факултет и не може да дојде до интервју - знаеш и сама зошто, затоа што решил да не е член во партија. Очигледно твоето образование не е поврзано со државна администрација, а работата планираш да ти биде. Па најмалку што можеш да направиш е да најдеш одговори и да научиш неколку прашања со сопствен труд. Мислам, ви ги даваат прашањата, човече.
Здраво ќе може ли некој што полагал во поскоро време да пише од што точно се состои полагањето? Имам најдено неколку различни прашања и не знам кои се точно. Ако може помош од колку делови е составено и каде ги има точно сигурните прашања? Благодарам @honesty @ilyan? Ќе може ли доколку ги имате одговорите да ми ги пратите?
Вака, да бидам појасна. Не е дека не отворив и не проверив во законите сама. Прашувам баш затоа што во законот пишува едно, а луѓе што полагале и освоиле максимум поени и им се паднале баш тие прашања што ги пишав, тврдат дека одговорот е друг. Инаку во администрација работат и девојки со курсеви за нокти и фризерки, а да не почнам да зборувам за рамковните. Јас секако имам многу поголемо образование од тоа и искуство на разни работни места, и да, поврзани со администрација. Исто така, не сум член на партија и никој не ми гарантира интервју, решив едноставно да се обидам ако воошто има оглас што е наменет за Македонец, а не за Албанец.
Jas na ispit pominav. Prviot del e od prasanjata sto gi ima na stranicata na agencija za administracija. 35 prasanja a se dobivaat 25 poeni. Vtoriot del e jazik(vo mojot slucaj angliski) 30 prasanja se dobivaat 15 poeni. Nivoto za angliski zavisi za koja pozicija apliciras( primer nisko nivo za G). Ne se teski prasanjata. Ama za intervju nikoj ne odgovori kako se odviva
Na samiot oglas na koj apliciras ja ima oznakata. Ako ja ima oznakata G toa e nisko nivo. Proveri go oglasot.
Дечки ако може помош за овие прашања: 1.против управниот акт донесен во прв степен во управната постапка, доколку не е пропишано правото на жалба, странката има право на? А) жалба б) тужба в) приговор 2.Законот за вработените во јавниот сектор допушта вработување на определено време? А) да б) не в) да, но во определени случаи таксативно наведени во законот
Ве молам за одговор на неколку прашања: 1. Испитот дали се плаќа; 2. За вработување во Министерство конкретно- кои прашања треба да се учат дали само оние за средно ниво на јазик и испит за државни службеници? 3. Каде се полага (каде се наоѓа Агенцијата)? 4. После полагање на испитот што е следно? Ви благодарам. Среќна нова 2021 година на сите.
Вр молам помош само за ова прашање Апсолутниот рок за враќање во поранешна состојба во управната постапка е Шест месеци Една година Три години
Дали знае некој онаа потврда за познавање на програми за канцелариско работење каде може да се земе и за колку време?
Дали некој знае дали треба сертификат за познавање на англиски јазик при аплицирање на оглас за државен службеник?