Здраво. Ве молам помогнете ми за одговор на следниве прашанња, навистина не можев да ги пронајдам: AI 110: Данок е должен да плаќа: а) само вработен граѓанин б) само невработен граѓанин кој има имотв) секој граѓанин А|| 62: Седниците на Советот се јавни. Советот може до 2/3 мнозинство да одлучи за исклучување на пристуство на јавноста, освен при расправа за... а)буџетот на општината, годишната сметка на буџетот на општината и урбанистичките планови б)избор на лице кое ќе ја раководи подрачната единица на Министерството за внатрешни работи во општината в)избор на директори и именување на членови на управни одбори АV 74:Годишната оцена на административниот службеник се добива врз основа на оценките на: а) раководното лице на институцијата б)непосредно претпоставениот административен службеник, на четири други административни службеници во институцијата и двајца оценувачи кои не се вработени во институцијата, а со кои административниот службеник има непосредна соработка в) непосредно претпоставениот административен службеник и на двајца други административни службеници во институцијата, а со кои администртивниот службеник има непосредна соработка 75: Работата на административниот службеник, во однос на квалитетот, ефективноста и ефикасноста на работењето, почитувањето на роковите и нивото на исполнување на утврдените работни цели и задачи, нивото на вклученост и посветеност на работата, придонесот во реализацијата на стратешкиот план на институцијата, реализацијата на индивидуалниот план за стручно усовршување и однесувањето на административниот службеник, имајќи го предвид и извештајот од полугодишното интервју, може да биде оценета од страна на оценувачот: а) со оценка "А", "Б", "В", "Г" или "Д" б) со оценка "1", "2", "3", "4" или "5" в) со оценка "особено се истакнува", " се истакнува", "задоволува", "делумно задоволува" или "не задоволува" и од Англиски 145. _____ handsome men! a) What b) So c) How Ви благодарам однапред
Би сакал да замолам некој доколку има одговорени прашања по англиски од сите степени да ги прикачи. Благодарам многу. Има зезнати прашања за кои ни Google не помага, преведувач ми вели "I'll be having", native speaker ми вели треба "I'll have" , тоа првото поретко се користело. 15на прашања од секое ниво ми прават дилеми.
здраво имам едно прашање, дали кога ке се објави конечна ранг листа со сите бодови од трите фази, се вработуваат оние кандидати кои имаат највеќе бодови или може и некој што е подолу рангиран?
Секој кандидат различни прашања полага од сите тие 600 што ги има отприлика, инаку имам се што е потребно, се е одговорено со точност 100%, пишете ми во порака за повеке инфо
Здравоо дали може некој што бил на интервју да ми каже што отприлика прашуваат и колку дена после полагање на испитот ви го закажаа интервјуто? Фала ви
Se polaga strucen del (opst del) i eden od jazicite, primer angliski. Dokolku aplicirate so sredno obrazovanie togas polagate angliski nisko nivo, a dokolku aplicirate so visoko obrazovanie togas angliski sredno nivo.
На денот на испитот дали треба да се пријавиме порано неколку сати или точно кога се спроведува испитот.
Здраво. Ќе ве замолам доколку ги имате одговорено прашањата да ми ги испратите во лична порака многу ќе ми значи. Ви благодарам однапред.
За пријава за работа во администрација треба само сертификат за канцелариски програми или и сертификат за јазик?
I dvata trebaat, dokolku ste zainteresirani mozete da gi dobiete preku mene za 1 den, bez da odite na kurs (casovi), pisete mi poraka za podetalni informacii.
Zdravo, dali nekoja go polagala ispitot za administrarivno upravuvanje ili ima i za toa tema? I kolku pati ima kandidatot pravo da polaga? za admibistrativni sluzbenici go polagav pred dve godini, sega sakam toj za upravuvanje, pa ako ima nekoj da me upati
Ja mislam deka se e toa partiski i so vrski se znae koj ke bide ,a za obicen smrtnik e samo lazna nadez barem taka midlam,do sea ne sum zapoznal nekoj so se vrab cesno i posteno preku oglasive Gledam po forumov deka tamu rabotite,zarem ne e taka deka site vleguvaat na veke dogovoreni mesta ili greska sym
Па нормално, кога штотуку завршив факултет го полагав и тој испит ама тогаш бев надежна сеуште во права и знаење па си полагав. После сите што беа примени полагаа по неколку пати за да извадат повеќе поени за партиски да бидат примени. А тестовите едни,, тешки" што беа што да ти кажам да се,, отепаш" од учење. Само не знам за 30 прашања како не им беше срам по неколку пати да се враќаат
Znaci dzabe da ne se nadevam so zivotov da ne si trosam vreme da idam taksi da vozamimav nekoa nadez oti dobiv meil za onie polagamja ama izg nema da se pojavam da ne si pravam eksurzija na mozokothaha Mislam deka ne se plaka nis ako ne se pojavis na testot onoj za polaganje na sluzbenik Se mislam samo deka fakuktetot ke mi ostane samo moja licno dostignuvanje vo zivotot, i deka sudbinata ke mi bide druga deka ke rab dr ne samo toa so sum ucel,i drugata strana e deka dzabe faks ako nemas partii i nemas vrskki i konekcii ako imas prethodno polagano pa sakam da te prasam kakvo iskustvo imas ti od toa polaganje,mislis deka e paritsko vrab ili bukvalno se odi na sreka i na obrazovanie spored kandidati *nova sum vo ova pole pa ne mi se jasni rabotite