Јас не верувам да се мешани од сите три нивоа, нека каже некој што полагал . За средно е ниско,за фак е високо, бар јас така мислам. А прашањата за информатика никаде не можам да ги најдам на страната не се полагаат веќе во општиот дел ?
nekoj da kaze koja e postapkata otkako ke te izberat na oglasot(otkako ke go pomines ispitot za adm sluzbenik)i ke te izvestat so odluka deka ti si toj i otkako ke pominat 8 dena rok nazalba,koja e postapkata do vrabotuvanjeto oficijalno otkako ke se potpise za vrabotuvanje.Prasuvam oti nemozam da najdam an str za drzavna administracija
Nekoj da mi objasni vo vrska soa si primen na rab spored oglas koj bara so sredno,no ti imas isto taka prilozeno i visoko obrazovanie pa koja e procedurata vo vrska so prifakanje na visokoto obrazovanie i primanje na dodatok na plata.....nekoj so slicno iskustvo,nesto mi rekoa imalo nekoja sistematizacija pa trebalo da se smeni toa ,i slicno
Борци,здраво Имав потреба да пишам за моето искуство во Агенцијата за администрација.Имено,веќе трет пат од прворангирана на ИНТЕРВЈУТО добивам толку поени колку ми се одвишок за да не ме примат,и тоа е ОК,сфаќам....ме интересира,има ли некоја членка поднесено приговор до Агенцијата и ако да што се случило понатаму?! Од мое искуство,сертификати за јазик и компјутери си ги купувате по школите,по 3000ден се секој,прашањата за јазикот ако сте се пријавиле за Г група,со средно. се од првиот дел,основниот и не,не ги мешаат... Би сакала некој паталец ко мене да пише какво искуство има со РАНГ ЛИСТАТА,три поминав во овој месец и на сите три не сум влезена... Мене никако да ме изберат!А пишува дека треба да се потпише кодексот за административен службеник...се надевам ти си среќлика која веќе и работи
Здраво девојки дали испитот за државна администрација млежрс да го полагаат економистите и тие што учеле за тоа или може да се пријави секој
Pocituvani, So ovie odgovori imam polozheno ispitot za Administrativno Upravuvanje i Studii na Slucaj (nekoi od prashanjava se isti i za Ispit za Administrativen Sluzhbenik), pa za sekoj ispit si napraviv i simulativni testovi od kade i gi povtoruvav. Link na site testovi: https://administrativno-upravuvanje.netlify.app/
Феминки полагам наредната недела испит за државен службеник, прочитав некаде дека се паѓаат од секоја тема по неколку прашање, сега барам во законот не можам да најдам дали и колку точно прашања се паѓаат. Некој што полагал ако не му е тешко нека ми објасни околу прашањата.
Тоа не се полага во Агенцијата за администрација,така?!Ако е така информации за прашања немам,јас полагав во Агенцијата.
И сега гледам дека се игра ВЕСЕЛА МАТЕМАТИКА во секоја фаза од огласот.Имено,прво имав 26,88 поени во првата фаза на првиот оглас каде бев рангирана,за сега на следниот истите документи да се оценат со 22 поени!Интересно,нели И после се чудам во третата фаза дека кратат поени!
znae li nekoj vo koja skola vo skopje mozam da gi izvadam sertifikatite za poznavanje na angliski i kancelarisko rabotenje
Dali nekoh ina iskustvo kade podnel baranje vo druga institucija za prerasporeduvanje i kako odi ako moze po detalno
Здраво сакам да ве прашам дали можам да полагам за административен службеник без претходно да сум повикана и брз да аплицирам за одреден оглас?