Здраво на сите. Ги барав деновиве прашњата одговорени, па наидов на оваа тема. Ве молам друштво, ако некој сака да ми излезе во пресрет и да ми помогне, да ми ги прати прашњата одговорени. Ќе ми направи голема услуга. Однапред ви благодарам! Ги контролира ли некој воопшто тие снимки што ги има на страната на АА? Сега се вклучив да видам полагање во живо, кандидатите слободно си извадиле телефони, па дури и таа што трена да ги чува оди кај некои од нив и им кажува.????
Здраво. Сертификатот за познавање на странски јазик дали мора да е меѓународно признат? Јас имам сертификат за познавање на англиски јазик од училиште за странски јазици.
Знам дека се полага,но во делот "работни компетенции" бара да се избере од листата и да се прикаче сертификат.
Ве молам за помош кои ги има прашањата одговорени да ми ги испрати на меил maneva1jovana@gmail.com, Ви благодарам однапред
Sto mislite za noviot predlog zakon za adm sluzbenici i negovoto pokacuvanje od 170 eu plus nad 3 kmh platenj trosoci od visina od mesecen aftobuski bilet,unapreduvsnje od g kategorija vo v bez oglasi i slicno
dali prasanjta od opstiot del i prasanjta za anglsiki jazi se istite od pred edna godina? dali imaat napraveno odredeni korekcii?
Здраво. Дали ги објавуваат прашањата од областа која е релевантна за работењето на Државниот инспекторат за труд? Согласно член 40 став 11 од Законот за административни службеници се предвидени дополнителни прашања, но не успеав да ги најдам.
На самиот оглас пишува дали ке има прашања од посебниот дел кои ке претставуваат дополнителен испит во текот на втората фаза (во ист термин се полага, веднаш по испитот од општиот дел). Доколку пишува тогаш прашањата од посебен дел можат да се најдат на официјалната страна на АА. https://aa.mk/b_poseben_del.nspx
Во огласот не беше наведено. Во Законот за административни службеници е пропишано дека со испитот за административен службеник во дипломатијата, царинската и даночната администрација и инспекциските служби, Државната ревизија и ревизијата на ИПА, како и во ревизорските тела се проверуваат познавањата на кандидатот во други области утврдени со посебните закони. ДИТ е инспекциска служба. На официјалната страна на АА нема прашања од областа која е релевантна за работењето на ДИТ (има прашања за Државниот просветен инспекторат,Државниот инспекторат за животна средина...).
Согласно закон мора да биде наведено во огласот за посебниот дел. Доколку не е наведено, тогаш можно е за тој државен орган да не се направи тој посебен дополнителен испит, Во секој случај најдобро е да се информирате преку АА, пишете им на маил адреса kontakt@aa.mk или телефонски 00389 (0)2 3094-200. Пишете им и број на оглас за кој се работи за тие точно да проверат и да ви кажат. Мене на маил ми имаат секогаш одговорено кога сум барал објаснувања, вклучувајки и вакво прашање какво што вие поставувате сега. На маил адреса одговараат во рок од 2-4 работни денови .
Zdravo Sakav da prasam dali nekoj gi ima odgovorite za prasanjata za administr.rabotnik. I dali angliski mozam da odberam za koe nivo kje polagam?
angliski polagas vo zavisnost od stepenot na obrazovanie koj se bara ako se bara sredno polagas nisko nivo ako se bara visoko polagas sredno nivo
dali prasanjta od opstiot del i prasanjta za anglsiki jazi se istite od pred edna godina? dali imaat napraveno odredeni korekcii?
Dali nekoja moze da mi gi isprati odgovorite na prasanjata od opstiot del i angliski nisko nivo na mail elena_989@live.com
Isto sakam da prasam dali pri apliciranje mora da se prikaci sertifikat za poznavanje stranski jazik ili toa se testira so samoto polaganje tamu.