Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање на испит за државен службеник

Дискусија во 'Барање работа' започната од elygj, 17 септември 2010.

1. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    802
    Гледам на странана на Агенција за државни службеници има известување дека има 100 нови и ажурирани прашање, но нигде ги нема на странана , го нема ни прирачникот,,,,, значи ли тоа дека старите прашања не важат?
    јас чекам известување на маил за да одам да го полагам, највероватно после 10 јануари ке биде, но неможам да ги најдам прашањата ни прирачникот.... помооооооош :worried:

2. Dionis

Dionis Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво,
    Јас испитот за ЈАВЕН СЛУЖБЕНИК го полозов на 03-01-2013
    Со 27 општ дел и 24 практичен ми инспринтаа само еден лист ни печат ни подпис ми рекоа да одам после 15 јануари да ми дадат сертификат .
    Само не знам каде имам згрешено на кои прашања јас мислав дека барем практичниот дел го научив ама не били така :D
    Требаше и интервју да ни направат ама не била дојдена некоја од комисијата
    Сега нареден чекор е интервју на 9 јануари и сакам ако знае некој да ми каже какви прашанја поставуваат дали тие прашанја се од материјалите од тестот или некои други .
    Интервјуто е во агенцијата за вработуванје за работно место Референт за услуги за поддршка за вработување .
    Однапред благодарам за било какваа информација .

3. ivanak

ivanak Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    13
    Може ли да се пријавам на два различни огласи ? веќе имам полагано 27 со 27 бода , сакам да преполагам за 30 .

4. Melek05

Melek05 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Може е малку глупо но ве молам кажете ми како да полагам испит за јавен службеник. Дали мора предходно да се пријавам на некој оглас за работа? И дали ако е така че ми важи и за др работни места?

5. Bezzimena

Bezzimena Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    39
    Oвој што ги продава одговорени прашањата нема оставено број или мејл,а директно праќање мејл од страната на огласувачот не ми успева.
    Има овде некој на форумов да ми помогне како да исконтактирам да ги купам прашањата или некој од вас да ги продава? Пишете ми во ПП.

Зошто џабе се изнадавав пари за принтање на материјалите а голем дел од прашањата кои се нови немаат одговор во материјалот,треба да се бараат по уставот и законите,со што се губи многу време.
    И дали некој од вас имал искуство да полага од овие купени прашања,дали сигурно се точно одговорени?

Однапред благодарам. :)

6. SecretK

SecretK Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    9
    Zdravo devojki.
    Dobi li nekoj e-mail za polaganje na ispitot na 28.01 ? :)

7. kleopatra11

kleopatra11 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    34
    Здраво девојки јас сакам да ве прашам дали овие прашања за испит за државен службеник кои ги има на интернет се буквално истите кои се паѓаат на испит?Исто така пишува дека има 10 прашања и време од 120 мин.Точно ли е тоа?Фала :)

8. UnderTheSun

UnderTheSun Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    15
    Што факултет треба за да можеш да го полагаш испитов?

9. revoltmk

revoltmk Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Опис:
    ПРАШАЊА ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ДРЖАВНИ И ЈАВНИ СЛУЖБЕНИЦИ
    Поради личен револт кон Агенцијата за администрација !
    Ги продавам одговорите на ПРАШАЊА за ДРЖАВНИ И ЈАВНИ СЛУЖБЕНИЦИ
    Односно ДРЖАВНИ СЛУЖБЕНИЦИ http://www.aa.mk/default.asp?ItemID=92141AF0E67FD3429C6926F2E3063526
    И ЈАВНИ СЛУЖБЕНИЦИ http://www.aa.mk/default.asp?ItemID=03A7DD6A22EFE247A5D136A9CCDD30E4
    Прашањата се во електронска форма во Word
    Се продаваат за 10 ден може и попуст :)
    Контакт само преку маил revoltmk@hotmail.com
    Поздрав
    http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=690973
    http://www.pobaraj.com.mk/oglas/knigi/% ... 0%98/26851

Како што имам наведено прашањата се дадени поради лицно мое незадоволство кон агенцијата за администрација и новната работа
    Според тоа што мене ми се деси на полагањето на испитот за јавен службеник тоа е страшна работа како лугето го полагаат испитот некои со дадени прашања од напред некои се врачани после испитот пак да го полагаат некои со уцене мене ми тебаш 2 недели да го научам ама не вреди да се седне и да се учи за тоа кој сака можам комотно да му ги пратам одговорите нека ме исконктактира само на маил и ги има прашања.
    Поздрав :D

10. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Материјалот кој што се наоѓа на веб страната на агенцијата нема врска со одговорите на прашањата, туку треба сам да ги бараш по законите, особено тие новите што се за буџет и финансирање. Прашањата не се тешки, само треба да седнеш ден два и да ги одговориш водејќи се по законите, кои можат да се најдат на http://www.pravo.org.mk/ ,само треба да си направите профил за да симнувате.
    Но целата таа политика со полагањето е многу сомнителна, некои полагаат внатре по саат-два, поима немам колку, јас завршив за 5 минути и уште толку демек проверував и пак имав изгубено 3 поени :?: . На крај ти излегува некој резултат, на кој никаде не го пишува твоето име презиме, ниту ембг. Кога ќе отидеш по потврдата, која патем е обичен лист хартија, испринтан додека чекаш надвор,може да се изненадиш кога браќата ќе излезат со максимум поени, бидејќи како што приметив и тој што работи таму, одн.ги принта потврдите е од нивните. И не знаеш дали да се нервираш или да се помириш со ситуацијата. Потоа те праќа во собата кај што си полагал, односно таму кај што се наоѓа госпоѓата што ги потпишува, па потоа те праќа на трета инстанца :lol: долу во архива за округол печат.
    И јас се пријавив сега пак на еден оглас што беше за 181 раб.место :o , а и претходниот пат беа за толку, па све државни службеници ги направија, се во сектор за спроведување на рамковен договор, сите нивни работат и тоа покрај нивниот кримнален приватен бизнис уште и во државни фотељи.
    Ако сакаш да полагаш за повеќе поени, треба на самото полагање или пред тоа да напишеш изјава дека се откажуваш од претходните поени и дека повторно ќе полагаш, па така претходната потврда ти е неважечка, дури и ако освоиш помалку поени.
    Не знам "шта речи, коју послуку порати" :x

На AngieVi и revoltmk им се допаѓа ова.
  11. viva.neviva

viva.neviva Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo
    jas se spremam za polaganje na ispit za javen sluzbenik...odnosno imam konkurirano za vo gradinka...sakam da prasam , i ke ve zamolam nekoj da mi pomogni , dali ke ima samo prasanja od ispitot za javen sluzbenik ili treba da gi ucam i prasanjata od drzaven sluzbenik? i vo sto se sodrzi prakticniot del ? gi citam statusite ama nemozam bas da razberam , 20 prasanja od materijalot za ustav, sobranie....i 20 od kompjuteri ???ve molam za pomos.....da si ja probam srekata , iako ne se nadevam mnogu , pozdrav

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Дали на некого од вас му стигна смс порака дека е одложено полагањето?

13. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Да, и тоа уште на 06.02.2013 година, и дека ќе не известеле за наредниот термин кога ќе се полагало, ако воопшто има.
    Ај нека го поништат огласот,знаеме за кого е наменет штом е во Сектор за спроведување на рамковен договор а и сега пред избори не знам како ќе го го протуркаат, нели ќе ги поништуваат сите конкурси во државни и јавни органи пред избори.

14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^па и јас така начув дека е заради тоа прекинат (изборите). Ама не ми е за друго, ама ај сама сум си крива. На 3ти не отидов да полагам за друг оглас. Чекајќи го овој нели повеќе ќе се спремев.

15. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Ич да не се секираш, ништо нема да ти промени тоа дали ќе полагаш или не, освен ако не е татко ти министер, ама ако е тоа, и без полагање ќе те пикнат во фотеља. Туку, се тешам, што нема уште 180 шипци да ги лапнат нашите места. Ќе се тешам, ама знам дека е само до после избори, ќе им најдат место, за нив мора да се најде некоја државна работичка.

16. Tambolina

Tambolina Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    12
    Треба да ги учиш само прашањата за јавен службеник.Практичниот дел се состои од прашањата за компјутери.Значи има 20 прашања од општиот дел и 20 од тој со комјутерски прашања.

17. lady25

lady25 Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Сакам да аплицирам за позиција за кој се бара да бидеш државен службеник , а јас немам полагано испит ..Од кога ќе ја пополнам апликацијата , за колку време отприлика викаат за полагање на испитот ???

18. Buckicka

Buckicka Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Па и да те викнат на полагање и дури и да го положиш испитот со максимум поени, ако немаш врски се е џабе.

19. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    За полагање на дрќавен службеник како иде тоа општ и практичен дел?
    Општ дел се полага писмено,а практичен дел?

20. Bosonoga

Bosonoga Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Ќе ве молам доколку некој го полагал новововедениот психолошки тест односно тест батерија кој го полагаат тројцата најуспешни кандидати за државен/јавен службеник да сподели искуства, на кој принцип се прашањата и сл. Благодарам :)