Каде се полага за активно познавање на компјутерски програми за канцелариско работење и за колку време се издава потврда? Не ми е познато
Никаде. Само плаќаш јас кога се вработив 800ден платив и за англиски потврдата сега не знам колку е, било кој може да ти издаде ,мене комшија ми среди ,така да ако знаеш некој нп
Дали е потребно да се полага испитот за административен службеник или не,зошто летото го положив и имам валиде сертификат до лето 2026 на страната на АА,и ако не треба дали на денот на полагање треба да се оди или по службена должност го проверуваат тоа?
Само прашањата се полагаат на страната што се околу 570 и нешто ? И после кога ќе се поминат , што следува ?
Не мора да одиш повторно ако си го положил и ако си задоволен од бодовите, ќе си чекаш порака за во трета фаза доколку си собрал доволно бодови претходно за да можеш да одиш на интервју.
Да на македонски е, првично да се претставиш во кратки црти,зошто се пријаве на огласот,што знаеш за институција,кои се општи работни компетенции и некој други најчесто општи прашања и се трае 5 до 10 минути.