Без врски не пробувај Учиш прашања и полагаш , ама во најголем случај врската ти дава кој прашања ќе се паднат , мене па и решени ми ги дадоа полагав и ме примија
Здраво, ќе ве замолам доколку некој од вас бил сега брзо на интервіу, да сподели искуство како се одвива интервјуто, какви се прашањата, од кои закони најчесто?
Не сме воопшто себични. Ако некој не ги исполнува законските услови, a еден од нив е - да се знае на одредено ниво одреден јазик, тој едноставно нема право да се пријавува и да биде "избран" како "соодветен". Доколку не ви се допаѓа законското решение такво какво што е во моментов, слободно оспорете го пред Уставниот суд, за се си има соодветна процедура, а дотогаш законски дефинираните услови важат, односно би требало да важат за секој кандидат.
Мхм пази да не ја оправиш државата што нема да дадеш одговори на англиски или општи дел, јас кога ќе имам време овде ќе ги прикачам сите , баш од таквите како тебе и слични
Прикачи ги. Па кога ќе те "изберат" на некое "раководно" место, оди на конференции, семинари и работилници и седи со слушалки за превод, нека ти се "потсмеваат" сите.
Да де , гледам сите се знаат и во државно се од причина што решиле дале точни одговори затоа државава Цвета и се е на место па да не расипуваме ние успех вака , штета е .
На линкот кој го имаат оставено под секое прашање , на конкретново прашање 250 повторување на постапката не може да се бара по истекот на ... На линкот пишува 3 години од агенцијава а други извори и гоогле пишува 5г Што е точно ако некој сака да сподели уште тоа ми остана сомнително ?