Високо, јас кога полагав беа прелесни, дури мислев ми дале за пониско ниво, смешни беа прашањата Можам да замислам какви се уште полесни прашањата за средно ниво..
имам прашања колку важност имаат лекарско, државјанство и правосилна судска потврда? друго при креирање на профил за образование прво се закачува на пример уверение од факулетет па сведителства од средно?
6 месеци за државјанство и лекарско, а за потврдата од ц.р. е 3 месеци мислам (не сум сигурна) Инаку ако имаш факултет, само факултетска диплома се прикачува, така е и за во приватен сектор Пс. Не ти се бара правосилна судска потврда, туку се вади потврда дека не е изречена санкција за вршење должност и професија која се вади од Централен регистар спроти Џамбо
ти благодарам @dea.18 на одговорот за потврдата скоро на секој конкурс што е објавен пишува вака -со правосилна судска пресуда да не му е изречена казна забрана на вршење професија, дејност или должност. ( малку збунувачко бидејќи знам ваква потврда се вади во ЦР ама не е судска , потврда е )
Не е три месеци туку 6 и за тоа , се вади и од основен кривичен суд за 2 дена плус сега по ново ќе бараат и кривично дали си осуден
Од основен кривичен суд се вади тоа се мислам можеш и од цр само колку е исто не знам посигурно ти е од суд , инаку ако аплицираш и за други огласи надвор од агенцијава за администрација а пак е државно треба и за Крим евиденција да поднесеш тоа е ново што ќе се бара не е скапо дали 300ден ќе те фати за ова и тоа
Правосилна судска потврда не ти треба Агенцијата по службена должност ја добива од надлежната институција.
Добро а за познавање на странски јазик за да наведам мора ли да имам диплома? Без тоа не ни можам да напишам дека знам? Исто и за компјутерски познавања? Мора ли сертификати да барам?
Мора да имаш сертификати по англиски и компјутерски познавања. Пополнуваш профил на страната на Агенција за администрација и мора сите потребни документи да ги имаш за да достигнеш 100% и за да можеш да се пријавиш на оглас, а потоа да полагаш испит и интервју