Поле на лалињата (Lale devri) [Пинк 15, Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од eli25, 19 август 2011.

1. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Tолку од Jешим. 3арем мораше вака да и ја завршат улогата, овие режисериве. :(
    Cрам ми е да кажам, ама се убив од плачење. ;(
    Tрејлерот за наредната е збунувачки. Bеројатно ќе го најдат телото на Jешим, ама ќе умре во болница. И наредната епизода ќе се утепам од плачење. :(

2. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Абе па каде ја гледаш? :( Ај раскажи нешто кратко што се случува, кој со кого е, што и е на Јешим? :worried:

3. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Ги има и на јутуб епизодите.
    Само пиши Lale devri bolum број на епизода, ќе ти излезе или на делови или целосно. Ама како и да е, ги има. И за превод се снајдов, има група на фб Lale devri english speakers, ги преведуваат цели епизоди.

Оваа новата играше денес, и најдов линк ја изгледав цела без превод само за да видам како ќе заврши Јешим. ;(

А ти не ги гледаш новиве? До кај си стигната?

4. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Епа јас ја гледав серијата на нашите канали додека ја даваа, сега не знам каде ја гледате, веројатно на некоја кабловска телевизија, а јас кабловска немам. :( Инаку на јутјуб гледав нешто без превод, нешто крштевка беше на бебето на Јешим и Чинар, не разбирам турски така да не знам баш точно што се случувше. И сега уствари ни јас не знам до каде сум, не знам што сум гледала на телевизија а што на интернет. Главно ете до таму сум,
    Рејхан кога е со адвокатот, Јешим кога се преправа дека е добра итн...
    А да ми дадеш ти линкче од таа ФБ група, ако те мрзи да раскажуваш? :$

5. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Hе ме мрзи да ти раскажувам, воопшто. :)
    3нам дека ти беше малку напред кога ја даваа на тв, и ги имаше гледано на нет.

https://www.facebook.com/LaleDevriFanPa ... sh?fref=ts

A во вторава сезона се испослучуваа глупости. Cитки стана главна улога. |(
    Tопрак кога излезе од затвор, се вдоми кај таа другарка и од затворот што ја штитеше затоа што немаше каде да оди. Cе запозна со син и, и направија формална венчавка за да детето има татко. Hа Jешим детето се разболе, и немаше ниеден од семејството крвна група за да му помогне, па отиде кај Tопрак да побара помош затоа што знае дека бебето што го носи е од Чинар. Tопрак ја уцени и рече, ќе ти помогнам ако му кажеш на Чинар за сите глупости што ми ги направи, и ќе признаеш се. Tака заврши втората сезона.

E сега, тука се вплеткаа и приватните животи на актериве. Cеренај (Jешим) сакаше да се откаже од 3та сезона, не сакаше да глуми бидејќи Tолгахан и Cелен (Чинар и Tопрак) се во врска, а она со Tолгахан беше заедно се до пролетоска кога раскинаа. Hе сакаше да ги гледа заедно веројатно, и сакаше да си оди од Tурција не знам, имала некоја понуда да студира во Aмерика. Aма ете, се одлучи да глуми во неколку епизоди и нејзиниот лик да умре (да изврши самоубиство) во некоја од почетните епизоди.

Tака во третава сезона, Jешим ја направија лудак. Cитки не можеше веќе да крие дека соработуваше со Jешим и му призна се на Чинар. Oвој ја ишамара Jешим и ја избрка од дома. Bо мѓувреме стариот Hеџип го стрефува срцев удар по 2938183 пат. Jешим искористува ситуација и ги киднапира децата додека само слугинката е дома. Изиграваа цајкани Чинар и Kерем, ја бркаа низ цел Истанбул, она им бегаше ама на крај синчето нејзино качи температура и мораше да го носи во болница. Tаму пак драми. Hа крај Jешим оди кај Tопрак со пиштол, и се заканува и ја носи негде со кола. Jа опколија цајкани со 4 коли, и на крај мајка и влета пред Tопрак и ја рани мајка си. Tрчајќи избега од полиција (успеа на 20 цајкани да им избега), и застана на една карпа на изгрејсонце, повторно ја обиколија цајкани, дојдоа и Kерем и Чинар, и таа сцена беше ;( , се убив од плачење. Cе фрли од карпата.
    Tака мојот омилен лик заврши. :(

Mораш да ја гледаш оваа 84 епизода.

На Danilela му/ѝ се допаѓа ова.
  6. cicamacak

cicamacak Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    46
    замислете ја реакцијата на зумрут ако умре јешим ;( голема штета ги изгуби двете керки жалосно , а и ја разбирам серенај т.е јешим дека неможе да ги гледа селен ( топрак) и толга ( чинар) заедно сепак она му е бивша , а онаа топрак значи колку ми е одвратна уффф :@ уште на самиот почеток ја мрзев

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Koлку што читам по нетов, има шпекулации дека ќе се појавела некоја братучетка на Јешим која ќе сака да ја одмазди. Многу нелогично ќе биде, затоа што таков лик не ни постоел до сега, треба да измислат.

Криво ми е многу, Јешим не може никој да ја замени, најдобро ја донесе улогата и омилена ми беше. Посебно ми е жал што ја направија да толкува улога на лудак и да изврши самоубиство. Претходно Лале во сообраќајка.
    Ја разбирам затоа што со Толга беа стварно сериозни и живееја заедно.

Единствено режисериве нека се радуваат на кратко. Последната епизода ги накачи рејтинзите до небо, а и наредната исто така, зошто веќе серијава во ужас ја претворија.
    Почнувајќи од себе, не би ја гледала серијава без Јешим. :worried:

8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.422
    Допаѓања:
    120.609
  9. cicamacak

cicamacak Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    46
    burcu biricik ќе се појави на местото на јешим само незнам што улога ќе има дали ќе биде нејзина братучетка која ќе се одмазди или нешто друго можеби и некоја другарка од америка нели на почетокот кажаа дека била таму да студира а лале во италија па ќе видиме

10. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Вчерашната епизода за мене беше воедно и последна, и најтажна.
    Не планирам веќе да ја гледам серијава, не ме ни интересира дали Чинар ќе направи уште едно дете на оваа новава што ќе дојде во серијава. Без Јешим серијава ќе наликува на тотално срање.
    Еве кој сака да ја погледне.

http://www.youtube.com/watch?v=oaFqcbMk ... r_embedded

11. cicamacak

cicamacak Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    46
    значи многу беше жално се утепав од плачење и очекував нешто вакво можам да кажам едно огромно браво за зумрут прекрасно одглуми а и брат и на јешим и тој многу убаво глумеше ептен се соживеаја со тоа како стварно да се случуваше и сега новата епизода ќе биде интересна зумрут ќе се омажи за неџип ама изгледа тоа ќе биде за да може да е поблиску до чинар да му се одмазди и во право е жената чинар е крив за се а за топрак па да не зборам ептен ми е одвратна буквално ми се :puke: од неа а можеби ќе продолжам да ја гледам само ради зумрут и никој друг :(

На ocila и LilBaby им се допаѓа ова.
  12. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Почнав да ја гледам од почеток серијава на vbox7, ама ја има само до 7-ма епизода.. знае некој каде можам да ги најдам и другите епизоди со превод? :?:

13. cicamacak

cicamacak Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    46
    нема никаде со превод само на турски се епизодите :( инаку што мислите за новите епизоди ако некој гледа сеуште

14. cicamacak

cicamacak Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    46
    ја следи ли некој серијава сеуште ?

15. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Јас ја гледам на интернет со тешки маки оти нема превод, наоѓам на една страна во белешки има превод ама не е целосен. Секој ден си гледам по една епизода.. што да се прави досада :D
    А ја даваат некаде по телевизиите уште? :^)

16. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    И јас ја гледам на интернет. Сега има пауза и од септември почнува 4 сезона.

17. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Каде тоа? Па нели заврши серијата готово :^)

18. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Е ај штом гледате, од она што ќе успеете да го разберете кажете што се случува? Кој со кого е, оно-ово :D

19. cicamacak

cicamacak Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    46
    јас ја пратам цело време редовно и мене ми е интересна, јешим умре се фрли од една карпа, и тука започна одмаздата на зумрут животот на семејството илгаз го претвори во пекол. Чинар повторно се ожени со топрак а тоа зумрут многу ја повреди бидејќи на некој начин јешим умре заради чинар. Она живееше малку во вилата а неџип дека многгу ја сакаше немозеже да издржи и пак и понуди брак и се земаа ама на свадбата икбал и прати на зумрут пакетче внатре со цд од смртта на лале и оваа дозна дека неџип ја лажел цело време и дека он е крив, и покрај се одлучи да се омажи со него на големо изненадување на икбал и се преправаше дека незнае ништоза да го спроведе планот за одмазда, се појави азра девојката почна да соработува со зумрут за да го заведе чинар и да се ослободат од топрак кроеја планови и донекаде им успеја, зумрут најми девојка што личи на јешим да се појавува пред топрак и демек полудува напраи сите да веруваат и чинар ја смести во психијатриска болница а претходно остана трудна. Рејхан ја тепаше окан и се разведе од него ама после пак беше со него а зумрут ја снимаше и ја уцени да и ги продаде акциите на неа. Се појави таткото на јешим и керем и он и остави на зумрут многу пари а она ги искористи изнајмувајчи луќе да го уништи холдингот откажувајќи тендери и го уништи животот на семејството. беа во тесно со пари пропаѓаа многу и икбал ја даде вилата на продажба ама зумрут паметна пушти човек да ја купи а исто тајно им купи 50 % од акциите и холдингот е веќе нејзин, една вечер шермин ја кажа на чинат и сите дознаа што напраила и она коа се појави сите ја ругаа ама незнаеа дека и вилата ја земала па коа им се развика им плесна се у фаца на сите беше мн јако ги избрка од вилата му плесна на неџип дека он е крив за лале и после керем син и сакаше да се земе со азра и на свадбата зумрут не беше поканете ама дојде и пукаше у топрак она го изгуби бебето и после им ги зема децата судски и чинар изнервиран од се ја следеше од болница и зумрут отиде на местото кај што се фрли јешим дојде и чинарко со пиштол и пукаше у неа и така заврши 3 сезона амааа јас сеуште мислам дека он не пукаше и дека ќе има пресврти ....

На ocila и Danilela им се допаѓа ова.
  20. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    Баш вака беше освен што пропушти да кажеш дека додека го правеше ова Зумрут цело време припаѓаше во несвес. Кога отиде во болница и рекоа дека болеста и се повратила и дека има уште неколку месеци до смрт.Кога ги избрка од куќата на улица како партали тие се прибраа во куќата која Чинар и ја купи на Топрак кога се породи со синот (а тогаш уште беа разведени и он женет со Јешим) да не седи кај пријателката од затвор. Кога разбра керем дека мајка му така направила,отиде и се развика и и рече дека тоа што го прави не чини а таа му рече дека сето тоа го направила за него. А тој и рече дека таа го направила тоа заради незиното его, дека ја користи смртта на своите керки за незина корист и дека и он ја напушта. И така она остана сама во куќата како утка оти Керем и рече дека сега негово семејство се Чинар и Топрак. Кога Керем реши да се жени со таа Азра и не ја покани на Свадба Зумрут отиде и пукаше во Топрак од зад грб. Топрак ја виде на огледалото. Топрак беше во кома и го изгуби бебето со кое беше бремена. Чинар беше сигирен дека тоа е дело на Зумрут и ја пријави во полиција, ја приведоа ама таму припадна и ја однесоаво болница.Сите ја чекаа Топрак да се освести меѓу кои и полицијата за изјава. Топрак ги слушна сестрите во болница како зборат дека Зумут има уште неколку месеци живот. Кога полицијата побара изјава од Топрак, таа од страв Чинар да не направи нешто лошо,да и се освети на Зумрут и да го затворат, башка демек она и така ке умре и со тоа ке биде казнета, Топрак дава изјава дека тој што пукал е машко оти она видела само панталони. И така ја пуштија Зумрут од притвор.На судење Топрак истото го кажа и така она беше ослободен. Она во мегувреме одеше кај лекарот кој и кажа дека заради ударната доза од цитостатици имала такви симптоми и дека многу добор напредува и дека веќе не е во опасност за умирање. Она наместо да се смири, му намести на Неџипсите докази од убиството, ракавици, пиштолот, ппалтото и сл ги закопа во неговиот двор и го пријави дека он пукал во Топрак и дојде полиција и го притвори. Неџип свесен кој го намести, со грижа на совест од смрта на лале и на многу други неправди кои му се случија реши да признае дека он пукал а на тоа Чинар не можеше да се помири со судбината дека он пукал во Топрак и му викаше на татко му да рече дека не е он.Кога Топрак дозна дека Неџип е уапсен и дека во нивниот двор се пронајдени докази против него и текна дека тоа е масло на Зумрут и дека не вреди да ја штити и со тчање отиде во затвор за да ја промени изјавата за виновникот за да го пуштат Неџип. Кога Чинар го слушна тоа , сигурен во тоа што цело време го мислеше го зема пиштолот и отиде по Зумрут. Зумрут беше излезена со кола и тој ја следеше,а по нив во посебни коли беа Неџип и Топрак со цел да го спречат Чинар. Се следеа додека не се стемни и на крај се најдоа, Чинар ја нанишани Зумрут, Топрак го молеше да не пука и наеднаш ја покажаа Зумрут и истрел во срце. Зумрут падна а никој не виде дали Чинар или некој друг пукаше.
    На 14 септември во 20:45 на FOX турската телевизија почнува 4 сезона.