Јас побарав на неколку места, ама никаде немаше. Луѓето се чудат каква глина е тоа Совет, каде би можела да најдам?
За полимерна глика и незнам баш ама знам дека во Рамстор се продава едно Фимо се вика на 3 кат за цена незнам јас од Виена кога бев си купив инаку како пластелин е само се пече зависи од структурата на секоја опаковка си писишува по колку време на колку степени во рерна
рецепт за домашно изработена полимерна глина нема (најблиску би било cold porcelain кој не се пече и има рецепти на интернет) ПГ има и до Тинекс кај работнички универзитет Кочор Рацин. Мене ме интересира дали некој знае, дали и каде ,во Скопје се продаваат алати за работа со глина освен основните (метален шприц ребрасти ножеви итн.)
a оваа глинава во боја се продава или после треба да се бојат ствариве дополнително? И ако се бојат со каква боја треба да се бои?
Многу ме заинтересира рачната изработка, само никаде не можам да најдам полимерна глина. Ако може некој да напише од каде ја купува, колкави пакувања има и цена
Има во Сити мол на трети спрат штанд на Steadler спроти сендвичарите, баш пред некој ден видов имаше и разни алатки и калапчиња
Јас нарачувам од АлиЕкспрес. Многу се поефтини од овие тука. Мислам дека овие што ги имаме се викаа Фимо. Ако точно памтам 24 бои беа за 7-8 долари. Битно фидбекот да е добар и селерот да е со многу поени.
Инаку постои и полимерна глина која не мора да се пече. Се вика Jumping Clay. Наместо да се пече, само ја оставате и во контакт со воздухот се суши за неколку часа. Дел од фигурите погоре на линковите се со таква глина. Се наоѓаат кај Млечен ресторан, позади Ли кафе, а може и да се нарача од www.jumpingclay.mk еве пример:
Немам користено полимерна глина скапа ми е само со обична anyway барав тема каде да ја објавам мојата најнова изработка од глина Свртл чармандер има ново другарче