Zdravo sakam da prasam go pijam metamorfinot 2 meseci po 3 pati na den imam PCO imam.neredovna menatruacija sega koga bev pred 3 dena na kontrola ginekologot mi vide nekoi kletki kako jajcs i mi bea okolu 8mm i mi rece deka normalno e 20mm i mi rece deka za 10 dena pak da odam od iskustva dali ima sansi da se zabremeni od terapijata metamofin od iskustva inaku posledna mentruacija mi bese na 07.07 i imame redovno rizicni odnosi
Zdravo, dali ima nekoj iskustvo so metformin i spironolakton za terapija na pokaceni hormoni na policisticni jajnici? Pls help
Пиев метформин во комбинација со кето диета, Елова кесички и Јасмин контрацептиви и ми помогна многу. Мене целта ми беше бременост. Доколку сеуште не планираш бременост и имаш нередовна менструација доволно ти е да пиеш Јасмин или кои и да ти одговараат, а Метформинот мислам дека се пие доколку имаш проблем со инсулинот. Како и да е, конкретно Метформинот мене ми помогна, ослабев 6кг за 2-3 месеци и одма осетив промена во телото.
A dali testosteronot androstendionot ti bea pokaceni i dhea? Zatoa sto mi rekoja da gi pijam 3 meseci minimun, i se nadevam da se sredat pa potoa sakame bremenost so mm
Мене ми беше андростендионот покачен и не ми се среди со спиронолактон туку со декстаметазон навечер во 23 часот се пие кога почнува лачењето на хормонот. Пази на исхрана, џабе метформинот ако не пазиш. Инсулинот колку ти е?
Ne znam toj mi go dade radi ovulacijata kako demek da ja regulira, a jas ispitav samo androstendio testosteron dhea i teroidna i prolaktin
За тестостеронот се сеќавам пред неколку години ми беше покачен и ми се среди со Јасмин. Јасмин пиев скоро 12 години со паузи, инаку немав менструација.
Да, полицистични јајници имам од 17-18 години. Забременив од втор обид на 29 години, еве го скоро 6месеци е бебка.
devojki da ve prasat tie so ja piele kombinacijata metformin i spironolakton dali se soocuvaja so gadenje, proliv neubavi vo stomakot? bidekji strasno gadno mi e
Da jas go pijam i na prviot mesec koga mi ja zgolemija dozata na metmorfin imav gadenje povrakanje i proliv inaku pijam samo metformin bez spironolaktin bidejki imam policisticni jajnici i eve posle 3 mesec upotreba mj dojde menstruacija
I jas imam policisticni i mi doagja redovno mens mi gi dade samo poradi ovulacijata da mi se regulira taka jas barem razbrav a za spironolaktinot mi bea pokaceni adnrostendionot testosteronot i dhea ke vidime kako ke bide, ali imam mn gadenje i proliv denes
Zdravo na site. Imam 18godini i otkrieni mi se policisticni jajnici. Doktorot mi prepisa cyclo progynova i apcinja maca. Ke ve zamolam za iskustvo
Zdravo Devojki. Kakvo iskustvo ste imale so policisticni jajnici i zabremenuvanje? Dali patot do zabremenuvanje so takvi jajnici e potezok?
Zdravo sakam da prasam nesto.. 26godini sum i 2godini sum vo brak pred edna godina godina se pravev operacija od septun sekako toa bea 2 operacii. Sega mi otkrija polucosticni jajnici i mojot doktor mi dade prasok ELOVA i jas po moe licno mislenje sakam da si gi ispitam hormonite od 3tio den od cikluso treba mi sovet sto kako da koristam na prirodna baza za polucisticnite jajnici
На основа на што ти кажа дека имаш полицистични јајници? На ехо те гледаше? Дали имаш редовни менструации, дали нагло се имаш поправено во килажа? Други промени во телото? Ако целта ти е бременост провери ги хормоните обавезно и тироидната и најдобро да одиш кај специјалист зашто кај матичниот гинеколог може само да изгубиш време. Доколку хормоните не се во ред, треба да одиш и кај ендокринолог и заедно со гинекологот да ти препишат терапија. Доколку не работите на случај бебе туку само сакаш терапија за цистите, нема нешто на природна база што ќе го реши проблемот (за жал не се лекуваат перманентно). Само треба да водиш здрав живот за да си олесниш, како и да е, терапијата зависи од симптомите што ги имаш.
Со полицистични јајници, нередовен циклус и болни менструации две бремености. Познавам и мои другарки со полицистични јајници па си имаат дечиња. Има и такви случаеви каде се е во ред па тешко забременуваат, така да кога природа е во прашање нема баш и некое правило дали патот ќе биде лесен или тежок