Да, ама бев на Кломифен, втора доза. Во понеделник ќе одам на гинеколог и ќе потврдам дали сум бремена, се надевам дека сум.
Не е ништо страшно, и јас сум со полицистични и со циклус на три месеци и плус хашимото на тироидната , и еве втор бебуш чекаме, дај боже поскоро да имате позитивен резултат
Zdravo devojki pred 1godina mi beshe utvrdeno deka imam PCOS i pokacen Gh4 hormon i testosterot, piev tableti mi se povlece Dh4 i potoa mi dadoa metformin i ovunorm eve vekje 4 meseci pijam, no nemav dobieno 3meseci pa morav da pijam pimolut nor i menstruacijata mi zavrsi na 19ti fevruari sega pred nekoj den, se obiduvame da ostanam bremena doktorot mi rece deka nema nikakva precka da ostanam bremena so PCOS no se trudime da iznudime barem edna ovulacija no ne se razbiram bash koga bi trebalo da ja imam taa ovulacija bidejki imam neredoven ciklus otkako znam za sebe odnosno od koga prv pat dobiv se nadevam posle tolku lekarstva i deka mi se ima regulirano testosteronot, prasanjeto mi e dali vi imaat pomognato metforminot i ovunormot za polesno zabremenuvanje(izvinete na dolgiot post)
Здраво гледам сте пишале дека циклус на 3 месеци имате со пцо а веќе втора бременост,па би сакала да ве прашсм примавте нешто терапија или си останавте природно,по што и јас сум во иста ситуација пцо циклус на 3 4 месеци,втора гофина како се обидуваме за бебче но ништо,инаку за втора бременост првата за една година останав но тогаш немав пцо,после бременоста ми се јави?
За првата примав некои апчиња само месец дена, треба да се сетам кои беа, по само прекинување останав одма, но таа бременост ми беше неуспешна без срцева акција, по само 8 месеци останав повторно но без терапија и ја добивме првата срекичка. За второто не дека не пробувавме ама и не бевме упорни, јас речиси година дена по пораѓај неможев да смислам да имам нешто со мм а и бев мах посветена на бебушот. За второто имавме обиди неколку ама по моето рачунање сум останала баш кога не се надевав. Можеш да испиташ хормони на трет ден од циклус исто и маж ти може да испита спермограм, чисто да сте сигурни. Месец дена пред да останам бев на преглед и гинекологот ми рече тешко дека ке останам, ми рече да спортувам за да ги активирам јајниците, не сум крупна ама бев улежана, работа дома дете и секој ден исто. Мислам дека нема правило, би сакала да го знам одговорот ама мислам се што се случува е со некоја причина. Убаво е да се помала разлика ама еве 4 год. ке бидат разлика и мислам дека баш убаво испадна. Дај боже што поскоро да се израдувате не на едно на две дечиња извини за долгиот пост. И пробај направи промена во животот истото темпо не убива, смени некои навики, почни нешто ново, додека си посветена на новото ке изненади и бебушот
Многу Ви благодарам,понекогаш се потребни збор два од некој што го искусил тоа,за малку да ни се покрене моралот за да сватиме дека не секогаш во медицината два и два се четири,дека има исклучоци,по што и мене матичниот ми рече дека не гледа шанси за бременост,крена раце вика оставаме на природата што ќе е тоа,но не губам надеж,уште еднаш многу Ви благодарам❤
Јас ги пиев. 2-3 циклуси ми беа редовни, после снемаа ефект или цистите беа поупорни, па пак ми се поремети и ги баталив.
Јас природно без терапија, по неколку месеци обидување. И тоа и јас имав циклус на 3 месеци... Консултација со гинеколог обавезно, испитувања, сите сме различни. Пцо не се проблем за да останеш трудна барем во мое искуство (кај мајка ми исто). Само опуштено и не мислете на тоа, и прати си овулација
Jas pijam metformin, i pred 4 godini bev dijagnostirana so pcos sega posledna kontrola pred 2 nedeli doktorot mi rece nemam veke, mene mnogu mi pomogna metforminot pijam veke 4 godini, no za zal uste ne sum ostanala bremena ss e e okej i kaj 2 ama uste ne sum
Имаш некои негативни ефекти од метморфонот? Јас го почнав пред месец дена и често имам болки во желудникот и дијареа. Пијам по 3 пати на ден од 500mg и ако не каснам нешто истовремено или за кратко откако ќе го испијам тешко мене..
Da prviot mesec koga pocnav ama jad pocnav od 1 apce 2 apcinja 3 pa 4 pa na kraj stignav do 6 apcinja od 500 gram, pa sega skoro mi ja namalija dozata na 3 po 500 gr ama edno na sabajle 2 na vecer. I se zavisi od organizmot jas imav problemi isti i nikoj pat nr pijam istovremeno koga mozam togaj pijam
Zdravo, majki/devojki nesto procitav i mi vlea panika.. deka navodno ako imas policisticni i ako rodis deka imalo pogolema sansa deteto da ti ima autizam? Ve molam iskustvo tie so imate rodeno a ste imale polciisticni... Se panicam
Devojki aj ve molam nekoe iskustvo kako da namalam duenost so PCOs vi delot na stomakot, lele celo vreme sum kako vo 9 mesec bremena. Mi se placit veke
Намали со јаглехидрати и шеќери ама и не мора да значи дека е од пцос. Од пцос најчесто се дебелее во тој појас, подуеноста може да е од друго (хеликобактери, интолерантност на глутен итн.)
Ако имаш ПЦОС, најверојатно имаш и иритабилни црева и подуеноста ти е од тоа. Можеш да прогуглаш која храна е лоша за ПЦОС и ИБС, скоро се поклопуваат.
Pazi na ishrana, ne znaci deka e od pcos, jas so pcos koga pazev sto kako jadam imav 50 kg ako se svrtam nakaj blago odma idat nagore kg, muabetot mi e deka i kaj onie sto ne se so pcos ako ne pazat idat nagore kg.