Zdravo, sakam da prasam dali nekoja od vas koristi Diamel i kako ste zadovolni. Imam pcos no so hormonite e se vo red. Momentalno sum na hormonska terapija so Jasmin, no sakam da prekinam so niv. So koristenje na Jasmin se popraviv na kilaza. Ginekologot mi gi preporaca i mi veli deka so ovie tableti ke se normalizira ciklus i jajnici ke se sredat.
Seuste ne sum pocnala so diamel, rezultatite od ogtt se super. Gi cekam rezultatite od nivo na insulin vo krvta
Здраво Феминки. Имам прашање за Myocistinn Fertile. Ги пијам веќе месец и пол за регулирање циклус, но мислам дека ме направија многу осетлива, раздразливи, анксиозна и тажна цело време. Има ли некој искуство со оваа терапија?
Сум немала искуство со таблетите што ги пиеш моментално мила , но кои таблети и да ги пиеш за регулација на циклус ќе ти предизвикуваат промени во расположението . Јас ги пиев Fertilimin коишто се исто така на природна база , но мене не ми делуваа пријатно . (Анксиозност , подуеност , нервоза ми предизвикуваа и имаше месеци кога и покрај тоа што ги пиев не добивав циклус )
Девојки, препишано ми е од ендокринолог да пијам Глукофаж XR 750 mg 2 после вечера. Дали имате искуство со ваква терапија? Како го пиете вие? Има ли некакви несакани ефекти или некакво подобрување откако сте почнале со терапија? Причината што ми го препишаа мене е покачен инсулин, дијагностицирана инсулинска резистенција (и ПЦОС заради кој немам редовни циклуси) и пред дијабетична состојба. Ми кажаа дека може да помогне и за забременување бидејќи го регулира инсулинот што кај мене е пречка.
Da tocno e, i jas pijam plus mi bese pokacena malku i tiroidnata i pijam i za toa i folinomel i vekje 4 meseci dobivam tocno na denta sto treba, najverojatno cela terapija mi pomaga okolu sreduvanjeto. Ama cim ti rekle deka imas potreba da pies pocni i ti posakuvam srekja
Jas pijam metformin od 500mg 2x na den (nasabajle i navecer) ama glukofaz i metformin imaat slicna funkcija
Девојки,ПЦО,на терапија со Примолут Нор и Достинекс,една туба непроодна,успеало ли кај некоја бременост по природен пат? Со Др се договоривме да пробаме природно па ако не бидне одиме на инсеминација. Искуства?
Здраво женски. Имам пцос и во последно време добивам преку еден месец. Искуства за забременување со кломифен? Веќе година дена се трудиме природно ама ништо
Немам искуство со кломифен но ќе ти го споделам моето. И јас имам ПЦОС и бев поприлично загрижена за во врска со бременост. Матичниот гениколог ми рече да пијам Дијамел, со фолна од солгар и таблетки миоинозитол. Толку бев преокупирана што цело време земав тестови за овулација и цело време ми излегуваа негативни. На крај на приказната кога веќе требаше да почнам да испитувам хормони, јас со нетрпение чекам да ми дојди менс., да видиме каква е состојбата, сосем случајно ми се слоши на работа и колешкава на смеа ми вика земи си бре тест сигурно си бремена. И така и испадна, тестот две цртички а мажево 6 месеци наполни пред некој ден. Само смирено и со среќа
Пред кломифен прво се испитуваат хормони, се прави спермограм и ХСГ снимање за проодност на јајцеводи и морфологија на матка. Нема поента да се пијат хормони за стимулација ако нешто друго прави проблем при забременување.
Така е! Јас останав бремена со втората доза на Кломифен, но претходно имав проверено хормони, направено ХСГ , спермограм и исто така 4 месеци пред тоа си пиев без прекин Еволва ( мио инозитол суплементи) фолна и сама си држев стрикна диета без леб, бело брашно , шеќери и сл. И исто си вежбав аеробик зошто не треба да се вежба кардио за да не го провоцираш кортизолот. И најважно е да утврдиш каков тип на ПЦОС имаш. Јас имав инфламаторен тип.
Здраво женски ! Дали некоја има искуство со пцос каде што само естрогенот е покачен, а сите други хормони се ок?
Хормоните обавезно ги испитај мене тие ми правеа проблем, само што ги средив со терапија одма останав бремена и плус Елова си пиев. Немам позитивно искуство со Кломифен мене ми направи хиперстимулација.