Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полицистични јајници

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 20 мај 2010.

1. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    3.902
    Togas ti ne si go imala sindromot. Ne znam kakov drug problem bi imala, na sto potocno mislis, go imam problemot tipicen za pcos. Mene pak eden od najdobrite doktori Ivanovski kako i endokrinolog mi kazaa ne se leci toa e toa, se ragas so niv, a prvite simptomi se javuvaat vo pubertet ili rani 20ti.

На Lavender4 и Purpleheart им се допаѓа ова.
  2. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.323
    Така е, сигурно не сум го имала, вошки лечев 10 години.
    Ај може и лошо се изразив, не се лечи ама олеснуваат симптомите каде каде.
    Провери тироидна, провери други болести, ете може кај тебе не се средило ама се средува, па само на форумот колку жени има што им е многу подобро после бременост.

3. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    2.311
    Да, има многу жени што им е подобро, но сепак не можеме нејзе да и ја негираме состојбата и симптомите и да тврдиме дека нешто друго не е во ред. Факт е дека пцос е хронична состојба што не се лечи, само може да се менаџира и со тоа да се подобри состојбата и супер да се функционира, како што е и кај Вас, но не е случај кај сите:D

4. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.323
    Така да, исто и јас не сакам мојата ситуација да се негира као ‘ова нема врска’, мислам сечие искуство е валидно.
    Точно дека не се лечат, еве јајниците на ехо исти ми се, ѓердан што би рекла докторката ама имам редовна менструација, овулација, општо многу сум подобра во се. Ама кај мене беа покачени машките хормони, инверзија меѓу лх и фсх, не сум имала проблем со други хормони како членката затоа и реков да си провери од нешто друго да не е пореметувањето на циклусот.

На Lavender4 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. feminka18

feminka18 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    52
    Ипак се лекуваат сега видов на интернет треба да се пази на исхраната има и суплементи кои помагаат исто и ашваганда е добра слушнаав дека многу помагала а исхраната и вежбането активноста се наjважни сепак можеме да ги лечиме кога го слушнав ова ми олесна многу и дааа треба шо повеке зеленчук да се jаде

овие се некоj од симптомите на pcos: IMG_20240306_051711_144.jpg

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dr. Happy

Dr. Happy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2021
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки, дали некој до сега имал проблем со покачени вредности на DHEA - 479, а на референтните вредности за жени пишува дека е нормално до 430, исто така имам намален холестерол (2,66), додека инсулинот ми е 21,8 uIU/ML (нормални референтни вредности се до 28,4) дали е можно да се работи за ПЦОС? Исто така TSH ми е на горна граница (3,9)? Доколку некој имал вакво или слично искуство би Ве замолила да споделите. Благодарам однапред!

7. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    1.681
    Jas imav pokacena dhea, srediv so terapija koja mi ja dade dr. Stefanka od Remedika.

8. Dr. Happy

Dr. Happy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2021
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    5
    Дали би можела да споделиш што терапија ти даде за покачена dhea и која беше причината за покачување на истата? И дали имаше клиничка манифестација како покачување на телесна тежина и проретчување на коса? Благодарам за одговорот!

9. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    1.681
    Nemav nikakvi simptomi, dr se cudese a imav i pokacen testosteron malku. Znam piev 2 vida apcinja od koi ednite bea spironolakton ako pamtam ubavo. Piev 2 meseci i se sredija.

На Dr. Happy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    5.896
    Ме интересира дали имате болки,кога? Какви?

Мене денес ми е овулација десна страна ме ќине. Како се справувате????

11. Torn

Torn Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2023
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    27
    Дали некоја има пиено чај од вирак и дали имало подобрување?

12. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.365
    Од кои суплементи сте позадоволни? Матичната ми рече Овунорм да земам,гледам повеќето Елова зимаат. После пораѓај значително ми се подобри состојбата редовни менструации,овулации дури и биохемиска имав една. Сега повторно ми се поремети нередовни и ановулаторни циклуси,ми даде упат да испитам хормони на трет ден од циклус и да почнам со суплементи.

13. Torn

Torn Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2023
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    27
    За суплементи не знам не сум користела во овие 2 месеци имам многу голема промена на исхраната поради оперaција и можам да потврдам дека исхраната има голем удел...во текот на овие 2 месеци симптомите не се толку изразени поенергична сум и полесно го поминав пмс исто така и на времена датумот дури добив,а пред тоа по 3 месеци сум немала менструација.

14. jjjj66

jjjj66 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2024
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Здраво сакам да прашам имам полицистични јајници ама имам редовни менструации. Докторот ми рече не е ништо страшно и ми препиша ElOva рече ова сега за да се намалат акните, бидејќи лицето ми е катастрофа со акни и флеки. Дали ќе ми помогни ова со акните и дали би имала некои проблеми во иднина со плодноста, или дали сега докторот се сомнева за нешто па ми го препиша ова?

15. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    34.504
    Да ве прашам, дали некоја од ваа има користено Inositol за пцос ? Ако да, како сте задоволни? Дали помага?

16. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.069
    Јас помага ама мораш и на храна да пазиш
    Земи си го ко пикозитол најевтине и со супер состав

На IronLady му/ѝ се допаѓа ова.
  17. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    34.504
    Припазувам, иде некако.
    Баш вчера читав на нет, па го нарачав овој инозитол од амазон,
    Screenshot_20240424_133420_Amazon Shopping.jpg

Чисто ме интересираше искуство ваше доколку го користите и дали има ефект.

18. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    8.582
    Инозитолот е најефективен како мио и хиро во сооднос 40:1, кај нас комбинацијата ја има во Фертилимин. Пикозитол и Елова се само миоинозитол. Доста пофален е за подобрување на квалитет на јајце клетките после 3 месеци, ама и за регулација на инсулин и циклуси има ефект после минимум месец од почнување. Кај мене во комбинација со метформин делува најдобро во стимулирање овулации.

На IronLady му/ѝ се допаѓа ова.
  19. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.069
    Во Пикозитол има и фолна, л аргинин и витамин д.

20. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    8.582
    Стануваше збор за каков вид на инозитол има, а не додатните состојки.