Togas ti ne si go imala sindromot. Ne znam kakov drug problem bi imala, na sto potocno mislis, go imam problemot tipicen za pcos. Mene pak eden od najdobrite doktori Ivanovski kako i endokrinolog mi kazaa ne se leci toa e toa, se ragas so niv, a prvite simptomi se javuvaat vo pubertet ili rani 20ti.
Така е, сигурно не сум го имала, вошки лечев 10 години. Ај може и лошо се изразив, не се лечи ама олеснуваат симптомите каде каде. Провери тироидна, провери други болести, ете може кај тебе не се средило ама се средува, па само на форумот колку жени има што им е многу подобро после бременост.
Да, има многу жени што им е подобро, но сепак не можеме нејзе да и ја негираме состојбата и симптомите и да тврдиме дека нешто друго не е во ред. Факт е дека пцос е хронична состојба што не се лечи, само може да се менаџира и со тоа да се подобри состојбата и супер да се функционира, како што е и кај Вас, но не е случај кај сите
Така да, исто и јас не сакам мојата ситуација да се негира као ‘ова нема врска’, мислам сечие искуство е валидно. Точно дека не се лечат, еве јајниците на ехо исти ми се, ѓердан што би рекла докторката ама имам редовна менструација, овулација, општо многу сум подобра во се. Ама кај мене беа покачени машките хормони, инверзија меѓу лх и фсх, не сум имала проблем со други хормони како членката затоа и реков да си провери од нешто друго да не е пореметувањето на циклусот.
Ипак се лекуваат сега видов на интернет треба да се пази на исхраната има и суплементи кои помагаат исто и ашваганда е добра слушнаав дека многу помагала а исхраната и вежбането активноста се наjважни сепак можеме да ги лечиме кога го слушнав ова ми олесна многу и дааа треба шо повеке зеленчук да се jаде овие се некоj од симптомите на pcos:
Здраво девојки, дали некој до сега имал проблем со покачени вредности на DHEA - 479, а на референтните вредности за жени пишува дека е нормално до 430, исто така имам намален холестерол (2,66), додека инсулинот ми е 21,8 uIU/ML (нормални референтни вредности се до 28,4) дали е можно да се работи за ПЦОС? Исто така TSH ми е на горна граница (3,9)? Доколку некој имал вакво или слично искуство би Ве замолила да споделите. Благодарам однапред!
Дали би можела да споделиш што терапија ти даде за покачена dhea и која беше причината за покачување на истата? И дали имаше клиничка манифестација како покачување на телесна тежина и проретчување на коса? Благодарам за одговорот!
Nemav nikakvi simptomi, dr se cudese a imav i pokacen testosteron malku. Znam piev 2 vida apcinja od koi ednite bea spironolakton ako pamtam ubavo. Piev 2 meseci i se sredija.
Ме интересира дали имате болки,кога? Какви? Мене денес ми е овулација десна страна ме ќине. Како се справувате????
Од кои суплементи сте позадоволни? Матичната ми рече Овунорм да земам,гледам повеќето Елова зимаат. После пораѓај значително ми се подобри состојбата редовни менструации,овулации дури и биохемиска имав една. Сега повторно ми се поремети нередовни и ановулаторни циклуси,ми даде упат да испитам хормони на трет ден од циклус и да почнам со суплементи.
За суплементи не знам не сум користела во овие 2 месеци имам многу голема промена на исхраната поради оперaција и можам да потврдам дека исхраната има голем удел...во текот на овие 2 месеци симптомите не се толку изразени поенергична сум и полесно го поминав пмс исто така и на времена датумот дури добив,а пред тоа по 3 месеци сум немала менструација.
Здраво сакам да прашам имам полицистични јајници ама имам редовни менструации. Докторот ми рече не е ништо страшно и ми препиша ElOva рече ова сега за да се намалат акните, бидејќи лицето ми е катастрофа со акни и флеки. Дали ќе ми помогни ова со акните и дали би имала некои проблеми во иднина со плодноста, или дали сега докторот се сомнева за нешто па ми го препиша ова?
Да ве прашам, дали некоја од ваа има користено Inositol за пцос ? Ако да, како сте задоволни? Дали помага?
Припазувам, иде некако. Баш вчера читав на нет, па го нарачав овој инозитол од амазон, Чисто ме интересираше искуство ваше доколку го користите и дали има ефект.
Инозитолот е најефективен како мио и хиро во сооднос 40:1, кај нас комбинацијата ја има во Фертилимин. Пикозитол и Елова се само миоинозитол. Доста пофален е за подобрување на квалитет на јајце клетките после 3 месеци, ама и за регулација на инсулин и циклуси има ефект после минимум месец од почнување. Кај мене во комбинација со метформин делува најдобро во стимулирање овулации.