Od kaj go kupuvas miocistin? Po edna kesicka se pie na den? Jas pijam picositol ama ima samo edna forma na inositol, sakam vaka so dve da probam.
Јас го купувам во Галениум фарм или Анни фарм зависно каде го има во Зегин до сега не сум начекала. Иначе се пие по 1 кесичка 2 пати на ден.
Јас пиев, многу ме болеше желудник и го прекинав. Немам пцос, за друго го земав. Така ми стојат дома 3 кутии. Многу е јак чајот
@butterflysk еве и овие се со мио/хиро инозитол доколку не ги најдеш миоцистин можеш и овие да си ги земеш.
Девојки дали знаете кој период од циклусот е најдобро на ултразвук да се открие дали имам полицистични јајници? Јас бев во 30 ден од мојот циклус и на едниот јајник имаше 7-8 фоликули и докторот рече дека имам пцос имам влакнетост на лице, но циклусот ми трае 35-38 дена и добивам менструација. Не ми е јасно како може да имам пцос
Со пцос добиваш менструација, само вака на 38 дена како што пишуваш и овулација е лотарија да погодиш, исто и може да имаш ановулаторни циклуси, ќе си испиташ хормони на трет ден циклус, и ќе си знаеш уште подобро. Исто и ова влакнетоста е доста честа појава на пцос.
Zdravo devojki imam 26 god jas veke od sredno imam problem so policisticni jajnici sum piela hormonski togas i gi prekinav, potoa smeniv doktor i mi prepisa na priorodna baza mi doagjase se i mi rece nekoj period da prekinam da vidam samo dali doagja i dobro bese mi doagja samo no na 36 dena ponekoagas i poveke sega nz dali pak da odam bidejki isto imam kako vlakna na bradata i pokacen holesterol a vo fit sosotoja sum i zdravo se hranam a doktorkota rece niso ne e me vide na ego imam vodni cisti mn mali i pap test se e vo red koga ke se porodam ke se sredeleo . Neznam dali pak da odam da ispitam hormoni i da pocnam terapija
Здраво девојки дали има некоја од вас да е со полицистични јајници, а во бременост да и излегувале акни
Здраво девојки,да прашам што може да биде менструацијата ми заврши и сега почна крв да ми се појавува и болки како за менструација имам дали да посетам лекар се испаничив ?
Мене ми се деси така во рок од една недела. Ми заврши и за една недела пак добив. Ова ми се деси од преголем стрес.