Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полицистични јајници

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 20 мај 2010.

1. I shto sega

I shto sega Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2022
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    49
    Девојки, дали вие што сте со пцос често чувствувате тапа болка во јајниците и долниот дел на стомакот, како не е ни болка, некое стегање, пецкање, вака подолго време ми се случува, но не секој ден. Има простор за паника? Може да е симптом на Пцос? Инаку многу ретко добивам

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.817
    Допаѓања:
    8.683
    Да тапа болка, подуеност, нередовен циклус се дел од ПЦОС, ама треба да си направиш хормонално испитување и ќе знаеш со сигурност.

3. I shto sega

I shto sega Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2022
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    49
    Пцос имам дијагностицирано веќе неколку години, но ми беше страв болката да не е од нешто друго

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    1.205
    За болката дали е од нешто друго најдобро ќе знае гинеколог да види на ехо, инаку да често се чувствува тапа болка при дијагностициран ПЦОС.
    Промени го начинот на исхрана, отфрли бел леб и пецива, применувај безглутенска исрана колку можеш почесто, избегнувај благо и газирани пијалоци со многу шеќери и применувај редовен сон ќе се подобрат симптомите до степен можеби и да не ја осеќаш болката во иднина.

На I shto sega му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anastyle

anastyle Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2019
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    18
    Здраво девојки, имам проблем со нередовна менструација над 32 дена бев на гинеколог испитав се и имам пцос со покачен машки хормон докторката ми препиша метформин и спирололактоне , некако несакам да пија хемија да не ми се поремети нешто друго дај кажете нешто природно да земам , нарачав и капки од вирак сега и зедов мио цистин прахчиња .Здраво се хранам и физички сум активна и суплементи си пијам со години.

6. Hanicka89

Hanicka89 Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2024
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    36
    Probaj I so folinomel pomaga za pcos