Девојки, дали вие што сте со пцос често чувствувате тапа болка во јајниците и долниот дел на стомакот, како не е ни болка, некое стегање, пецкање, вака подолго време ми се случува, но не секој ден. Има простор за паника? Може да е симптом на Пцос? Инаку многу ретко добивам
Да тапа болка, подуеност, нередовен циклус се дел од ПЦОС, ама треба да си направиш хормонално испитување и ќе знаеш со сигурност.
За болката дали е од нешто друго најдобро ќе знае гинеколог да види на ехо, инаку да често се чувствува тапа болка при дијагностициран ПЦОС. Промени го начинот на исхрана, отфрли бел леб и пецива, применувај безглутенска исрана колку можеш почесто, избегнувај благо и газирани пијалоци со многу шеќери и применувај редовен сон ќе се подобрат симптомите до степен можеби и да не ја осеќаш болката во иднина.
Здраво девојки, имам проблем со нередовна менструација над 32 дена бев на гинеколог испитав се и имам пцос со покачен машки хормон докторката ми препиша метформин и спирололактоне , некако несакам да пија хемија да не ми се поремети нешто друго дај кажете нешто природно да земам , нарачав и капки од вирак сега и зедов мио цистин прахчиња .Здраво се хранам и физички сум активна и суплементи си пијам со години.