Zdravo,pri pcos so neredovna menstruacija,akni,dali ginekologot prasuva dali sakame da zemame hormonalni apcina,ili se neophodni,i dali se slucilo da se zemat istite odredeno vreme i da go stabiliziraat ciklusot da ne treba pak da se zemaat,bidejki od iskustva procitav deka po prekin na apcinata povtorno se vrajkala neredovnata mensturacija
Контрацептивите само ги маскираат симптомите на ПЦОС. Треба да се направи комплетен хормонски статус и испитуавње за инсулинска резистенција за да се види што е точно проблемот. Ако се делува на причините шансите да се има поредовен циклус се поголеми, а и поголеми се шансите да се средат акните.
Zdravo,bev na ginekolog i mi kaza doktorkata deka imam uredna matka i nekakva sto mozelo da bidi i genetski i za nea trebalo odnos nanazad,mi najde i pcos.Od trema ne ja prasav sto znaci toa,pa ako se soocil nekoj da mi kaze. Sto treba da znaci ova i dali pretstavuva problem vo seksualnite odnosi a podocna i zabremenuvanje.
За односи немаш никаков проблеж. За забременување може да имаш проблем, може и да немаш. Зависи дали имаш само полицистични јајници или Синдром на полицистични јајници. Второто е проблем со метаболизам и хормонален проблрм и тогаш може да има и проблеми при забременување.
A toa so matkata dali pretstavuva problem?A koja e razlikata pomegju samo policisticni i sindrom na policisticni jajnici ,bidejki na eho se vidoa i doktorkata mi gi narece mikrocisticni bidejki ne znaeme kolku folikuli ima,ako bile poveke od 20 togas bilo policisticni
Кај синдромот има и пореметување на хормоните, инсулинска резистенција и слично. Оние кои имаат вистински ПЦОС (синдром) обилни имаат нередовни циклуси, зголемена влакнатост, акни. Ако имаш само неколку цисти не е ништо страшно. Може следен циклус и да ги нема. Тоа со матката мислам дека не е никаков проблем.
Најверојатно имаш retroverted uterus состојба кога матката е наклонета наназад кон ректумот наместо нанпред кон бешиката, еве илустративно: Не е ништо страшно, се препорачува doggy поза за полесно зачнување.