1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Половна облека (Second Hand Shop)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од OrdinaryGirl, 10 јануари 2011.

1. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Имам носено половна облека, ама од сестра ми. :wasntme:
    Озбилно, сум влегла во таа продавницата на Бит пазар мислам дека беше.
    Сега баш и ја разгледав оваа страницата што сте ја постирале, некои работи и цени, стварно се смешни.
    Незнам, јас никогаш не би купила, шубе ми е. Поарно, сама ќе си соберам пари, и ќе си купам од обична продавница.

2. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Девојќи да ве прашам дали купувате во Шик-Шоп или Шик-Шок (незнам како е), онаа продавницата со секон хенд облека од Германија на Битпазар. Има нешто избор?

3. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Другар ми кажа дека имало на приземје во Т.Ц Бисер и продавницата носела облека од Данска. Бил некој таму? Единствено што ми рече другар ми е дека решил да влезе и толку смрдело што веднаш излегов. Ништо чудно да преувеличува, туку бил некој таму па?

А што се однесува до мене не сум за вакви работи. Единствено од Асос од маркетот ама не е исто пак. :)

4. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.060
    На сајтов не се токму со цените. Толку имам да кажам. За second hand партал лупаат цени глава да ти експлодира, едино да разберам оние кои продаваат нешто што е стварно необлечено, ама да не става цена како штотуку да го купила од продавница, пак треба да е доста пониска од оргиналната. Ама за носени алишта? Нетокму. :?: Па од Битпазар обетките си ги најдов овде, 200 ден разлика, ја мајката. И венчаница да си продадеш на сајт не можам да разберам, еднаш носена, абе ај.

На enca.69 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Јас успеав да продадам нешто од оваа страна. Се разбира ако сакаш да продадеш, ќе си ги симнеш цените. Мене ми се многу ниски, поскапо нешто од 400 денари немам

6. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163
  7. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.925
    Ете сега е 250 :lol:

8. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
  9. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.537
    За ценава ќе си купам три маички по 99 денари од Магија и ќе ми останат 50 денари за сладолед :lol:

На AlanisM и anabel-a им се допаѓа ова.
  10. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    На AlanisM му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.464
  12. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    На sanjaeva му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.537
    http://mojagarderoba.mk/items/obleka/1998/bluza

Ова блузиче еднаш облечено е 600 денари, а во продавницата Дака фешн од кај што го купила ни еднаш облечено - НОВО е 300 денари :lol:

14. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Хаха типкиве не се нормални колку ги дигаат цените. А оваа изгледа ја облекла само да се слика :tmi:

15. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    576
    странава почна да излегува од конторла :lol:
    мене ми изгледа дека почнаа намерно да купуваат евтини работи за да овде ги продадат по повисоки цени, а не за да се ослободат од гардероба која "малку носена" им стои дома :^)

16. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    :rofl: од америка и + погрешен број :clap:
    сакаш да кажеш исечени го глуждот :lol:

17. PinkpankaceM

PinkpankaceM Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    10
    мизерија е ова со лаковиве , хахаха :D :D

18. Calypso

Calypso Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    75
    Искрено ниту јас мислев дека ќе се продаде брзо ако се огласи нешто по пристапна цена.
    Купуваат бе, верувале или не, чекаат да се стави маица/штикли/марами за кои е очигледно дека продавачот сака да исчисти плакар, а не да заработува.
    Така штикли купени за 1000-12000, еднаш или два пати носени, зошто не би ги дала за 200-300 плус биле од Avanti, дури и кутијата ја чувам откога сум ги зела :lol:

Инаку има смешни цени, коа ќе ги види човек, дали да плаче или да се смее.
    Не е народов глуп, па да му препродаваш ефтини работи по енормна цена. (Зборам за девојки кои е во тек со цени и кои секоја недела шетаат низ бутици).
    Погоре некои спомнаа дека имаат купувано лак за 80, а тука се препродава за 120 или најобична пазарска маица наоѓана за 50-100 денари тука и лупа 300-400 цена. :o

Во Австралија и јас се чудев кога братучетка ми збореше за вакво нешто. Мило ми е што почна да се развива тука, почнавме да се модернизираме. :D
    Таму девојки кои најчесто купуваат брендирана облека, наредна година кога ќе помине мода ја огласуваат на ист начин, па оние кои не можат да си дозволат поскапа облека, купуваат. Не како кај нас, мислат праат бизнис. Леле земав маица за 100, ја шитнала на некоја од периферија која врска нема со цени во Центар или надвор од Скопје, за дупла - тродупла цена. Епа јбг дур има офци ќе се стрижат.

19. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    http://mojagarderoba.mk/items/torbi-i-c ... ena-tashna
    Ја видов баш истава за 5 евра во Солун.
    Не им се мешам во одредување на цена или нешо слично ама мајдфак прават со ова цениве и само будала би ја купил. Нека не ве мрзи, барем кога ќе видите на оваа страна нова облека, прво прошетајте низ продавници сигурно некаде ќе ја најдете низ Скопје или другите градови за многу поефтино или па ќе си најдете уште поубава.

20. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Ако разгледате поубаво и се најдува по некое убаво ,ново и сепак ефтино парче.
    Има луѓе на кои очајно им требаат пари...Тоа е...

На biggirlsdontcry му/ѝ се допаѓа ова.