1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Половна облека (Second Hand Shop)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од OrdinaryGirl, 10 јануари 2011.

1. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925

Мислеле: Ako ponekogas sakate da se cuvstvuvate kako Hurem Sultan ovoj fustan e prav izbor! :up:

Не, немам купено половна облека и не верувам дека ќе купам, и мене како Ана Банана ми е шубе да носам нешто што го носел некој друг.
    Не дека сум богаташка или нешто слично, мене не ми е проблем да купам од Шутка, ама вака :shake: , колку и да е поефтино. :)

На LittleFairy, unknown и Sara123 им се допаѓа ова.
  2. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Се сложувам со Глоси, до збор. :)
    Ни јас немам купено половна облека, не ни сум помислила да купам. А се надевам така ќе остане и во иднина.
    Не ми е баш пријатно кога ќе помислам дека истото парче што јас го носам, го носел некој друг пред мене. Само затоа.

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BlueHeart

BlueHeart Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    469
    Во мојот град има продавница за полова облека, но немам купено бидејќи ми е шубе а цените им се поскапи од Пренди. А за девојките кои продаваат облека на веб страницата мојагардероба.мк искрено ми е жал и мислам дека не стојат добро финансиски, една продаваше и приврзоци за клучеви со плишани слончиња и мечиња.

На Jane.Birkin и AnaBe им се допаѓа ова.
  4. brunete

brunete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    39
    Никогаш не сум купила,а и нема ни да купам бидејќи по природа сум гадлива а и не е хигиенски.Од кај да знам кој ја носел таа облека,може шуга има :?: Подобро ништо не би купила отколку да купам половна облека,памтам кај мене у маало имаше порано таква продавница и уште од мала се гадев кога ќе ја видев а не па да купам нешто :envy:

5. kolache.99

kolache.99 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    808
    Не сум купувала и никогаш не би купила :rofl:

6. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Се сложувам со тебе комплетно. И јас никогаш не би купила облека што ја носел некој, ја од братучедки несакам а не па од којзнае кој :^)

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.396
    Допаѓања:
    91.236
    На Elena-97 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. praski4e

praski4e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    886
    До сега не сум купила и искрено не ни сакам не го потценувам тоа не дај боже да треба да купуваме така сепак не е пријатно чувството да знаеш дека носиш облека што веќе некој ја износил па ја "фрлил" а што е најлошо не го знаеш тоа лице дали има некоја болест кожна или било каква па може и на тебе да ти се пренесе иако е прена и какви не хемиски чистења поминала не е тоа тоа.А ако носиш облека од постара сестра/брат тоа е веќе подруго.Мислам дека во денешно време се наоѓаат парчиња облека за сечиј вкус и џеб па така да такво купување не е неопходно.

9. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.421
    Допаѓања:
    17.012
    http://mojagarderoba.mk/items/chevli/23 ... ozni-cizmi

Ги имам видено низ град кај нас. Највеќе 1600 се, и тоа на почеток на сезона.
    Како што гледам девојчево и со другиве работи, бизнис сака да си тера на големо. Само не и успева ваљда :D

10. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.629
    Допаѓања:
    1.565
    На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  11. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    На vlubena, sanjaeva, Mjauu и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    3400DENARI????????ти сигурно си една од стотината што ја прата страната и што дале толку пари па овде луѓето 300денари му продаваш нешто и попуст бараат :D господе боже

На heart.stealer му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    аххахахаха :D :D :D сигурно ќе му ги купат...

14. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    па да ја пратам странава и ретко се случува нешто и убаво и ефтино да начекаш а и девојчето само ме праша ако ги зимам двете попуст ќе ми даде зошто јас бев заинтересирана и за штикличките,кој се распрашал барал знае кој не знае ќе му се види скапо :)

15. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    не би облекла.
    никогаш не сакам нешто од некој дург,секогаш сакам се сама да си направам и сама да го користтам.
    Незнам што и правеле пред тоа на таа облека,можеби е од мртовец,од некој циган...незнам,од самата помислам ми се гади. :puke: :puke: :puke: :puke:

На ocila му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Ни мене не ми се допаѓа идејата нешто вакво да носам,од причина што сакам хигиена а ова кој знае кој го носел.Знам дека се чисти и сето тоа,ама пак.Може е искинато,излитено...На моја кожа не сакам нешто од странци.Можеби исклучок би направила за палта и нешто слично,бидејќи тие се носат врз облеката,но само ако е квалитетно.Сепак не ми се купува. :!: :geek:

17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674

Миме незнам дали виде ама девојкава си купила свечен фустан (за вкусови не дискутирам), кој е купен со некоја намена (матура) и не е облечен...а и штиклите на сликата се гланц нови. Ако Хартстилер си ја купила оваа комбинација за некоја свечена прилика, по мое не платила скапо.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  18. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.431
  19. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Облека или чевли не би носела, не ми е хигиенски некако.
    И да се поминати на хемиско, којзнае кој ги носел, може некоја болест имал, или па некоја што не се бањала со недели. :^) А и реално се со помината мода, еве гледам на Моја Гардероба едно нема нешто да ми се засвиѓа, а налупале цени, еве една блуза гледам за помали деца би требала да е а 500 денари а никаква, ко за тетки. :^)
    Единствено, можеби би носела некој накит или чанта, ама добро сочувани и ефтини.
    За ова. 1200 денари.
    Господе, помогни им!

20. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    значи како јас да сум го пишувала..не носам и не сакам да носам туќа облека... :puke: :puke: :puke: