Половна облека (Second Hand Shop)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од OrdinaryGirl, 10 јануари 2011.

1. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925

Мислеле: Ako ponekogas sakate da se cuvstvuvate kako Hurem Sultan ovoj fustan e prav izbor! :up:

Не, немам купено половна облека и не верувам дека ќе купам, и мене како Ана Банана ми е шубе да носам нешто што го носел некој друг.
    Не дека сум богаташка или нешто слично, мене не ми е проблем да купам од Шутка, ама вака :shake: , колку и да е поефтино. :)

На LittleFairy, unknown и Sara123 им се допаѓа ова.
  2. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Се сложувам со Глоси, до збор. :)
    Ни јас немам купено половна облека, не ни сум помислила да купам. А се надевам така ќе остане и во иднина.
    Не ми е баш пријатно кога ќе помислам дека истото парче што јас го носам, го носел некој друг пред мене. Само затоа.

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BlueHeart

BlueHeart Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    469
    Во мојот град има продавница за полова облека, но немам купено бидејќи ми е шубе а цените им се поскапи од Пренди. А за девојките кои продаваат облека на веб страницата мојагардероба.мк искрено ми е жал и мислам дека не стојат добро финансиски, една продаваше и приврзоци за клучеви со плишани слончиња и мечиња.

На Jane.Birkin и AnaBe им се допаѓа ова.
  4. brunete

brunete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    39
    Никогаш не сум купила,а и нема ни да купам бидејќи по природа сум гадлива а и не е хигиенски.Од кај да знам кој ја носел таа облека,може шуга има :?: Подобро ништо не би купила отколку да купам половна облека,памтам кај мене у маало имаше порано таква продавница и уште од мала се гадев кога ќе ја видев а не па да купам нешто :envy:

5. kolache.99

kolache.99 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    808
    Не сум купувала и никогаш не би купила :rofl:

6. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Се сложувам со тебе комплетно. И јас никогаш не би купила облека што ја носел некој, ја од братучедки несакам а не па од којзнае кој :^)

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.510
    Допаѓања:
    92.082
    На Elena-97 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. praski4e

praski4e Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    956
    Допаѓања:
    1.090
    До сега не сум купила и искрено не ни сакам не го потценувам тоа не дај боже да треба да купуваме така сепак не е пријатно чувството да знаеш дека носиш облека што веќе некој ја износил па ја "фрлил" а што е најлошо не го знаеш тоа лице дали има некоја болест кожна или било каква па може и на тебе да ти се пренесе иако е прена и какви не хемиски чистења поминала не е тоа тоа.А ако носиш облека од постара сестра/брат тоа е веќе подруго.Мислам дека во денешно време се наоѓаат парчиња облека за сечиј вкус и џеб па така да такво купување не е неопходно.

9. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.607
    Допаѓања:
    17.452
    http://mojagarderoba.mk/items/chevli/23 ... ozni-cizmi

Ги имам видено низ град кај нас. Највеќе 1600 се, и тоа на почеток на сезона.
    Како што гледам девојчево и со другиве работи, бизнис сака да си тера на големо. Само не и успева ваљда :D

10. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  11. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    На vlubena, sanjaeva, Mjauu и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    3400DENARI????????ти сигурно си една од стотината што ја прата страната и што дале толку пари па овде луѓето 300денари му продаваш нешто и попуст бараат :D господе боже

На heart.stealer му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    аххахахаха :D :D :D сигурно ќе му ги купат...

14. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    па да ја пратам странава и ретко се случува нешто и убаво и ефтино да начекаш а и девојчето само ме праша ако ги зимам двете попуст ќе ми даде зошто јас бев заинтересирана и за штикличките,кој се распрашал барал знае кој не знае ќе му се види скапо :)

15. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    не би облекла.
    никогаш не сакам нешто од некој дург,секогаш сакам се сама да си направам и сама да го користтам.
    Незнам што и правеле пред тоа на таа облека,можеби е од мртовец,од некој циган...незнам,од самата помислам ми се гади. :puke: :puke: :puke: :puke:

На ocila му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Ни мене не ми се допаѓа идејата нешто вакво да носам,од причина што сакам хигиена а ова кој знае кој го носел.Знам дека се чисти и сето тоа,ама пак.Може е искинато,излитено...На моја кожа не сакам нешто од странци.Можеби исклучок би направила за палта и нешто слично,бидејќи тие се носат врз облеката,но само ако е квалитетно.Сепак не ми се купува. :!: :geek:

17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674

Миме незнам дали виде ама девојкава си купила свечен фустан (за вкусови не дискутирам), кој е купен со некоја намена (матура) и не е облечен...а и штиклите на сликата се гланц нови. Ако Хартстилер си ја купила оваа комбинација за некоја свечена прилика, по мое не платила скапо.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  18. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
  19. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Облека или чевли не би носела, не ми е хигиенски некако.
    И да се поминати на хемиско, којзнае кој ги носел, може некоја болест имал, или па некоја што не се бањала со недели. :^) А и реално се со помината мода, еве гледам на Моја Гардероба едно нема нешто да ми се засвиѓа, а налупале цени, еве една блуза гледам за помали деца би требала да е а 500 денари а никаква, ко за тетки. :^)
    Единствено, можеби би носела некој накит или чанта, ама добро сочувани и ефтини.
    За ова. 1200 денари.
    Господе, помогни им!

20. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    значи како јас да сум го пишувала..не носам и не сакам да носам туќа облека... :puke: :puke: :puke: