Половна облека (Second Hand Shop)

Discussion in 'Мода и стил' started by OrdinaryGirl, Jan 10, 2011.

1. Inna5

Inna5 Популарен член

хаааааааххахахаххахахахахах 100?
    јас за обетки ни 50 денари не давам,многу мразам обетки.

Oscar Lady and Twinkles like this.
  2. Inna5

Inna5 Популарен член

Јас едвај со сестрами поднесувам да носам,а не од друг да земам.
    И многу поголеми ги прават цените на мојагардероба ,подобро ќе одам во продавница ќе си го купам за поефтини работи и ново ќе е :) :)

3. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Јас неможам да поденсам облека од друг.Јас сакам да си купам се ново,па јас самата да си го носам,но никој друг да не ми го облекува...

4. WeHeartIt

WeHeartIt Истакнат член

Никогаш не би купила. Кој знае кој и што ги носеле предходно :?: Одвратно...

5. BlackMarket

BlackMarket Истакнат член

Никогаш не би купила, ако веќе не можам да си дозволам скапи работи, тука се шутка, певекс и пренди. Ама има луѓе на кои што не им смета...
    Иначе да ве прашам.. имам едно брдо алишта што или ми се мали или големи или не се во мода... па каде може да ги шитнам? :^)

6. Saki15

Saki15 Истакнат член

7. TeaB

TeaB Популарен член

Последниве неколку дена не ме логира на моја гардероба. Да не знаете случајно што е проблемот?

8. Anet4e

Anet4e Истакнат член

Офспринг информација доколку не знаеш-се отвори продавница секонд хенд,наспроти Ара кај фонтаната,има доста ташни фирмирани и други интересни ствари :) Поздрав

9. CherryLadyM

CherryLadyM Активен член

mozes da najdes mnogu ubavi raboti i plus marka, jas imam raboti koj izgledaat kako da se novi od second hand zara h&m .....

10. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

12. sanja8

sanja8 Истакнат член

Veki4kaa likes this.
  13. mime87

mime87 Популарен член

Јас си продадов некој работи на страната што не ми чинеа или не ги сакав ама ташна штикли и едно палто алишта никогаш не би продавала или купувала си имам спомени од секое парче облека а за да купам облек а нема шанси доволно имам другарки во бутици да си земам ново и на рати ако сакам немам времиња везено на странава ама ако сакате да продадете нешто одлична можност е...

14. joelle

joelle Популарен член

сретнав пред неколку недели една ваква продавница и си купив две џемперчиња по 180 денари нешто така беше. зачувани, убави,си ги носам по дома оти ми се широчки ама многу комотни. си ги исправ на 60 степени ич уво не ме боли кој ги носел пред мене.

15. pamelche

pamelche Форумски идол

16. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Страната е за second hand гардероба. Убава им е замислата кога ќе разлислам дека на секој по дома му се мафтаат работи кои ги купил и никогаш не ги облекот ниту пак ќе ги облече. Или пак купил чизми со 3 пара чорапи па сега големи се. Е големи ќе се :D

Работата е што на mojagarderoba луѓето почнаа цели бизниси да си прават. Да дека во секој град има различни цени и навистина има големи отскокнувања (ланче ако на бит пазар е 150 во некој од помалите градови го продаваат 350 - 500 па и повеќе, уште и се залетуваат луѓе и купуваат). Ама намената колку што разбирам е да се ослободиш од работите кои необлечени ти зафаќаат место од плакарот. Секој не сака да даде скап фустан во добротворни цели, верувајте :D Или козметика која си ја купила од мерак па цел комплет ти стои неотпакуван бидејќи во меѓувреме кај другарка ти си ја помирисала откако веќе си ја купила и не ти е поднослива миризбата на парфемот.

Ептен се претера. Уште па и долнава облека кога ја видов... До тука е работата :D

17. pamelche

pamelche Форумски идол

Абе па имам ја некои работи дома шо не ги носам. Шо давани од постари дади, шо мало, шо не ми се свиѓа. Викам да си отворам акаунтче, само ова трошоците за испорака ја ли ги плаќам, и колку од прилика чинат? Парите како стигнуваат?

18. vlubena

vlubena Истакнат член

Дали знај некој во прилеп да има продавница секонд-хенд? :^) Бидеќи јас немам до сега видено, а читам дека има по другиве градови, ако некој знае секако нека пиши.

19. Cacy

Cacy Популарен член

Ми го зема зборот :D Следам блогерки кои едноставно купуват се,ама баш се за ништо цена :!: Што викаш ти за 2-3,па дури и за 1 долар сум сретнала :!: Во мојот град нема ваква продавница и незнам како одат тие работи.Но би сакала да има продавница за винтиџ предмети и украси(стари) за поефина цена :)
    Инаку да Пренди и Певекс(малку ја претераа со цените) може да се најдат интересни работи за ефтина цена,а сепак неносена.А ова со моја гардароба само кич работи гледам.Некои сатени и незнам какви ненорамлни фустани за матури :puke: А цените им се како да продават злато.

20. mime87

mime87 Популарен член

работата е што луѓево забегаа во мозокот со страната и еднаш да е ставена гардеробата носена е тоа е факт е сега не гледаат да го продадат нештото кое не му користи туку алчно и ужасно гледаат на страната да заработата пари е пак не че мочи луѓето не се до толку будали...