1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Половна облека (Second Hand Shop)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од OrdinaryGirl, 10 јануари 2011.

1. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    хаааааааххахахаххахахахахах 100?
    јас за обетки ни 50 денари не давам,многу мразам обетки.

На Oscar Lady и Twinkles им се допаѓа ова.
  2. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    Јас едвај со сестрами поднесувам да носам,а не од друг да земам.
    И многу поголеми ги прават цените на мојагардероба ,подобро ќе одам во продавница ќе си го купам за поефтини работи и ново ќе е :) :)

3. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Јас неможам да поденсам облека од друг.Јас сакам да си купам се ново,па јас самата да си го носам,но никој друг да не ми го облекува...

4. WeHeartIt

WeHeartIt Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    130
    Никогаш не би купила. Кој знае кој и што ги носеле предходно :?: Одвратно...

5. BlackMarket

BlackMarket Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    266
    Никогаш не би купила, ако веќе не можам да си дозволам скапи работи, тука се шутка, певекс и пренди. Ама има луѓе на кои што не им смета...
    Иначе да ве прашам.. имам едно брдо алишта што или ми се мали или големи или не се во мода... па каде може да ги шитнам? :^)

6. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
  7. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Последниве неколку дена не ме логира на моја гардероба. Да не знаете случајно што е проблемот?

8. Anet4e

Anet4e Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    26
    Офспринг информација доколку не знаеш-се отвори продавница секонд хенд,наспроти Ара кај фонтаната,има доста ташни фирмирани и други интересни ствари :) Поздрав

9. CherryLadyM

CherryLadyM Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    mozes da najdes mnogu ubavi raboti i plus marka, jas imam raboti koj izgledaat kako da se novi od second hand zara h&m .....

10. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.462
    Допаѓања:
    48.356
  11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    17.600
  12. sanja8

sanja8 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    63
    На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Јас си продадов некој работи на страната што не ми чинеа или не ги сакав ама ташна штикли и едно палто алишта никогаш не би продавала или купувала си имам спомени од секое парче облека а за да купам облек а нема шанси доволно имам другарки во бутици да си земам ново и на рати ако сакам немам времиња везено на странава ама ако сакате да продадете нешто одлична можност е...

14. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    сретнав пред неколку недели една ваква продавница и си купив две џемперчиња по 180 денари нешто така беше. зачувани, убави,си ги носам по дома оти ми се широчки ама многу комотни. си ги исправ на 60 степени ич уво не ме боли кој ги носел пред мене.

15. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.421
    Допаѓања:
    17.012
  16. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.477
    Страната е за second hand гардероба. Убава им е замислата кога ќе разлислам дека на секој по дома му се мафтаат работи кои ги купил и никогаш не ги облекот ниту пак ќе ги облече. Или пак купил чизми со 3 пара чорапи па сега големи се. Е големи ќе се :D

Работата е што на mojagarderoba луѓето почнаа цели бизниси да си прават. Да дека во секој град има различни цени и навистина има големи отскокнувања (ланче ако на бит пазар е 150 во некој од помалите градови го продаваат 350 - 500 па и повеќе, уште и се залетуваат луѓе и купуваат). Ама намената колку што разбирам е да се ослободиш од работите кои необлечени ти зафаќаат место од плакарот. Секој не сака да даде скап фустан во добротворни цели, верувајте :D Или козметика која си ја купила од мерак па цел комплет ти стои неотпакуван бидејќи во меѓувреме кај другарка ти си ја помирисала откако веќе си ја купила и не ти е поднослива миризбата на парфемот.

Ептен се претера. Уште па и долнава облека кога ја видов... До тука е работата :D

17. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.421
    Допаѓања:
    17.012
    Абе па имам ја некои работи дома шо не ги носам. Шо давани од постари дади, шо мало, шо не ми се свиѓа. Викам да си отворам акаунтче, само ова трошоците за испорака ја ли ги плаќам, и колку од прилика чинат? Парите како стигнуваат?

18. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Дали знај некој во прилеп да има продавница секонд-хенд? :^) Бидеќи јас немам до сега видено, а читам дека има по другиве градови, ако некој знае секако нека пиши.

19. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Ми го зема зборот :D Следам блогерки кои едноставно купуват се,ама баш се за ништо цена :!: Што викаш ти за 2-3,па дури и за 1 долар сум сретнала :!: Во мојот град нема ваква продавница и незнам како одат тие работи.Но би сакала да има продавница за винтиџ предмети и украси(стари) за поефина цена :)
    Инаку да Пренди и Певекс(малку ја претераа со цените) може да се најдат интересни работи за ефтина цена,а сепак неносена.А ова со моја гардароба само кич работи гледам.Некои сатени и незнам какви ненорамлни фустани за матури :puke: А цените им се како да продават злато.

20. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    работата е што луѓево забегаа во мозокот со страната и еднаш да е ставена гардеробата носена е тоа е факт е сега не гледаат да го продадат нештото кое не му користи туку алчно и ужасно гледаат на страната да заработата пари е пак не че мочи луѓето не се до толку будали...