1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Половна облека (Second Hand Shop)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од OrdinaryGirl, 10 јануари 2011.

1. selma...selma

selma...selma Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    22
    second hand облеката ме потсеќа на филмот за шопохоличарката и нејзината зелена марама. Но, јас не би можела да носам облека која веќе некој друг ја носел, јас дури сакам со тикета да ми стои на орманот додека не се одлучам да го носам тоа ново парче облека...

А за сајтот, нормални ли се да продаваат на таа цена, како што се сега попустите низ ГТЦ, поевтини се работите...

2. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
  3. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.590
    Допаѓања:
    2.410
    Не би сакала да носам веќе носени алишта, колку и да се хемиски исчистени сепак подобро ќе купам едно нешто, но ново (нормално по прифатлива цена)

4. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.477
    Сега се 100ден. :lol:

5. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Пишува 100 но се контактирав со девојчето и сите заедно ми ги дава 150, а инаку пишува 100 за еден :)

6. hellowooorld

hellowooorld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    107
    Никако да купувате веќе носена облека. Мајка ми ми имаше кажано дека некој човек од ваква продавница си купил каиш, како каубојски. По некое време човекот починал. И,кога испитале каишот бил радиоактивен. Тој каиш припаѓал на некој човек од војска. Затоа нема шала со вакви работи,најбитно е здравјето.Има многу ефтинки продавници каде што можете да си најдете убави работи.

7. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.478
    До сега никогаш немам купено такава облека,а не ни планирам.Некако гадлива ми е помислата дека некој непознат го носел парчето облека,па сега јас..бљак :)

8. espreso2000

espreso2000 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    извини велис дека не си сакала носена облека,а немозам да сватам како можеш да замислиш други да ја носат твојата?затоа што велиш дека ја даваш твојата облека на други.Зарем тие не се луге штом носат облека од други?

9. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
  10. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.263
    Допаѓања:
    34.560
    Од сите досегашни коментари од овој највеќе се згрозив, ептен ми е сега језиво. :puke: :worried:ilent:

Ниту имам до сега купено половна облека, ниту во иднина ќе купам. :!:
    Неможам ни да помислам да разменувам облека со некој што го познавам и ми е близок, а не да купувам облека што некој непознат ја има носено, без разлика што таа е "Хемиски" исчистена.

11. rak1

rak1 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    45
    Кај можам да најдам во скопје таква продавница?

12. anna.jerry

anna.jerry Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    16
    имаш во Ѓорче Петров кај црквата, позади амбулантата, ама искрено нема ништо.. :)

На Twinkles и rak1 им се допаѓа ова.
  13. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Преска баш разгледував низ мојагардероба и налетав на едни доста убави фармерки и за доста ефтина цена па сакав да ве прашам дали некој од вас има искуство со мојагардероба безразлика лошо или добро ако сака да сподели со мене и секако да ми објасни како оди испраќањето оти девојката не е од мојот град.

14. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    1.882
    Сликите кои ги постирав од балетанките кои се по 350 денари во Персин, ги ставиле на сајтов мојагардероба, со цена од 550 денари. Аман бе, не сме луди, гледаме, имаме фејсбук, прашуваме за цени не сме од Марс.. Бог да чува. http://mojagarderoba.mk/items/chevli/143929/baletanki-novi

Прикачени фајлови:

• Untitled.jpg
      Untitled.jpg
      Големина на фајлот:
      160,7 KB
      Прегледи:
      658
  15. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606

Се согласувам со тебе. И во мојот град има продавница за балентаки кои се по 250/350 денари а на моја гардероба ги ставаат по 500.

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.072
    Допаѓања:
    101.701
    Затоа што не си отишла во право време. Јас секогаш наоѓам нешто убаво и се тоа скоро зачувано и ново, да не речам колку свилени маички имам купено и кошули кои чинат по брдо пари да ги купувам во Манго и слични на него. Инаку главната продавница е во Тетово над Верото, бев минатиот викенд и купив тони облека за по 60 денари парче, гооооллллееееммм дел од нив беа сосе етикета, значи не носени туку стара колекција, епа нека ми прости Теранова од лани пантолоните што пак ги извадиле за по 1400 денари а лани ги гледав по 650, епа не сум глупа јас. Инаку си купувам многу често и си ја перам во машина и си ја носам, немам микакви предрасуди. Неколку пати имам кажано, во Манго лично ја имам видено Каролина како врака маичка и истата после ја ставаат на рафт за продавање, а она ја носела на некој настан, откако замина продавачките ја изоговараа дека ставила многу парфем и дека ќе треба замисли да ја стават во магацин да се излуфтира, нема да можеле да ја остават вака, ама нели она е Каролина а овие не знаеме кој ги носел. Искрено се што сум купила е преубаво и мислам дека можам само да сонувам такви работи во Скопје да најдам на друго место, на пример Кappa тренерка за 60 денари, Jack`n`Jons дуксер за 120 денари, H&M кошула за 120 денари сосе етикета, ех едно ли е, минатата недела купив некаде околу 20 парчиња од Тетово :lol:

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Дали странава и кај вас не отвара?

18. Bitanem

Bitanem Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    Мој совет ви е да не се лажете по страната мојагардероба ниту за облеката ниту за други работи. Баш моментално разгледувам во Кам маркет од таму земам некои работи дезедоранс (малку поголем од вообичаените) за под пазуви е изгледа во Кам маркет истиот 90 денари некоја си го ставила 120 денари. Гел за туширање го имам дома истиот од тие германските ли какви се во кам маркет околу 45 денари таа го ставила 100 а па истиот гел само од мед и млеко 130 денари нзачи ужас. Некои мислат милионери ке станат. Кремовите за туширање од орифламе се 89 или 99 денари некој им ставил цена 200 денари. Ужас невиден!!!

19. DivineFM

DivineFM Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    122
    Девојки ај ве молам кажете ми како се купува од таа страната моја гардероба? :)

20. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    36.060
    Наместо да купуваш половна облека за цената по која се продаваат парчињата и се останато (козметика,накит,обувки,чанти и др.), можеш да си купиш нови работи.Цените се префорсирани.