Штета што кај нас нема многу такви продавници, а и тие што ги има сепак се не со толку ниски цени. Во Бугарија има премногу такви продавници и буквално цените се џабе.
Спојлер trendy_obleka_mk revenge.mk azazeloshop thrifthub_sk vtora.raka.mk gaiashopmk thrift.centar second.hand.macedonia byte.pazar thriftstoremk thrift_drift.mk skopje_thrift skopjethrift oblekaodvtora rever_shop___ hemingway.mk secondhand.mkshop shitkavles secondhandshopmkd vtoraruka vtoraraka second.hand.skopje clothnig.secondhand second.hand.paradise online_secondhand1 cop_the_drop_ second_hand_ohrid vtorarakask restyle_mkd vintageplug.mk vintage.clothing.skopje secondhand7107 second_hand_skopje 99denari _azalea.shop butikgarderoba resale_shop_twice_is_nice_ 2ndhandshoponline__ secondhand1_skopje vintimagemk mojgarderober_mk zlatna_raka obleka_povolno underground.shop.mk _skinned___ butikthriftshop ivy_brendirana_obleka Многу се. Ако некој знае уште, пуштете ги. Искрено, не ми се допаѓа баш се на овие страни ама мислам има за секој по нешто.
као ги продаде? Преку фејсбук или??... Имам јас на моја гардероба профил на почеток супер одеше последно време ништо а имам куп алишта. Многу имам издонирано не можам да чувам а скоро нови биле. Не ни треба многу облека за да искомбинираме и да изгледаме средено
Незнам што да кажам за овие бутици на старо, Добре бе мајката ако продавате на старо не значи дека треба робата да ви биде партал направена и истуткана или скинати патики сепак имајте малку осет што продавате тоа што го продаваат не е ни за да го донираше а не за да го продаваш 3 пати имам влезено и со брзина на светлината излегувам.
Да и јас се согласувам. Ти требаат само неколку парчиња што се издвојуваат и други basics да ги комбинираш со се. Продавам на мојагардероба веб-сајтот ама искрено многу тешко оди. Иако ги продавам за многу ниски цени споредено со цените таму. Јас имам парчиња по 150-250 денари а многу работи се продаваат за 500+. Еден совет е да ги рекламираш со помош на опциите. Се мислам во последно време дали да отворам страна и на инстаграм, можеби таму ќе имам повеќе среќа.
јас и на фејсбук имам страна ама па и немам многу време се ми е на моја гардероба сајтот. Па и таму одвреме-навреме се уклучувам
И јас отворив профил на mojagarderoba.mk. Сеуште немам ништо продадено.. вие што имате профили колку имате заработка од таму?
Имам отворено профил за да се ослободам од гардероба и обувки кои ми се вишок, а некој/ја би израдувале. Продавам по многу пониски цени од кои сум купила иако некои не ми се ни облечени, ама тоа е поентата да се продаде по пониска цена така да дека има некоја заработка-профит од таму нема, ама можеш да продадеш лесно ако има интерес. Е сега гледам си имаат одредени линости разработено масовна продажба на обувки, облека ама тие држат дуќанчиња и истата роба ја нудат како нова и на странава.
Па јас порано заработив 5 илјади и се откажав затоа што ме мрзеше да се замарам. Инаку јас на пример купив наочари од Битпазар и не ми се свиѓаат после тоа ги купив 350 а на моја гардероба ги продадов 750 . Продадов фустани штикли шминки и парфеми и една бунда , некои работи ги ставав поевтино а некои поскапо од што сум ги купила. Само треба убави слики да направиш .
Како ќе се договориш, ама главно тој што ја прима нарачката. 100 денари е до домашна адреса или 60 ден. до објектот на каргото во местото каде што живее нарачателот.
Само до карго е глупо тоа што треба за пари да чекаш два три дена и после да одиш во карго да ги земеш парите .
Ај да видиме што ќе бидне и од ова. Се надевам дека робата не им е само С и М големини, да има и за останатите. И со цените да не претеруваат, како на Depop што прават.
https://instagram.com/secondhandfamilyskopje?igshid=1bblyshdvg9zk Се е ново, преубави парчиња има за секого.
Да ви го ставам и јас мојот профил на мојагардероба: https://mojagarderoba.mk/cottonball-30501 Ако сте заинтересирани за некое парче можете да ми пишете и тука на пп.