Имам 10 парчиња на облека и две јакни, една без ракави една есенска за продавање по скромна цена, за машко дете од 4 или 5 години....ако има некој заинтересиран нека ми пиши лп
Zdravo, dali mozete da mi preporacate kade moze da odnesam novi alista za prodazba za second hand? Vidov deka na record ima ama ne sum zapoznaena dali samo se kupuvaat ili moze i da odneses oni da ti go otkupat. Dali ima nekoj info? Pozz
Ги прочитав вашите мислења па дозволете да понудам поинаква перспектива Ова дел од наше интервју во врска со second hand, модераторие ми ја избришаа пораката бидејќи ја водеа како самопромовирање. Го тргнав името на брендот, пред се целта ми е да пренесам важна порака! Сите почуствуваме многубројни последици од пандемијата, претежно негативни. Бевме изненадени што познатите брендови храбро продолжија со своето масовно производство на така наречената „брза мода” додека многубројни луѓе ги изгубија своите работни места, вклучувајќи ги и работниците во текстилната индустрија (одбивност кон учеството во индустријата на масовно загадување.) „Брзата мода е потпрена на идејата за постојан новитет, но ние ве прашуваме зошто да потрошите 2.000 денари на новo свилено здолниште од Х бренд која ќе ја носите заедно со стотици исто-мисленици во новата сезона, кога можете да најдете уникатен модел во одлична состојба за 300 денари? Ние целиме да и помогнеме на планетата и на вашиот буџет. Винтиџ шопингот е пред се забавно и креативно, како за потрошувачите така и за нас. Забавно е да се учествува на базар со други креативци, и да се комуницира за мода и изразување“ „Целиме да ја потикнеме идејата за споделување на нашите омилени парчиња облека кои можеби од х причини повеќе не ги носиме и поттаму да ја зајакнеме нашата винтиџ заедница. Нашите парчиња облека не познаваат граници, сепак најмногу соработуваме со девојки, кои како нас ја препознаваат вредноста во споделувањето“ За повеќе свеснот ве молам погледнете го документарецот the true cost еве и едно поново видео повразно со брзата мода
Идејата е супер, ама не се склопува со купување во Зара, кралот на брзата мода. Те видов во таа тема, па сега ова ептен чудно ми дојде Продавницата на Инста ви е интересна, ви посакувам успех! Само тој што промовира некаков концепт, треба и да биде пример за негово следење.
Да во право сте, иако станува збор за новогодишни подароци сепак не го оправдува мојот чекор (плус ме тера да размислувам и за свои купувања а тоа не е океј) Еве размислувам некое време, сите луѓе што лично ме познаваат, знаат за што се залагам и како го живеам својот живот ама што да се прави со луѓето кои ти се блиски а не сакаат да носат second hand. Не сакам да бидам дел од брзата мода и мојата грешка одма ке ја корегирам. Поклонот сепак ке го дадам но со што останатие луѓе на кои сакам да им дарувам работи. Претпоставувам ќе подржам некој локален бизнис, секоја идеа е добредојдена. Фала уште еднаш за коментаров
Во бараките позади олимписки кого и да прашаш по пат знаат ке ти кажат а ако прошеташ по уличките ке го најдрш сама, како асоцијсција има чешма меѓу улиците
https://mojagarderoba.mk/search?q=FridaodMk Еве ме и мене до вечер ќе ставам слики од работи кои воопшто не се носени
Hello hello hello! Гледам во Скопје речиси сите продавници за половна облека се затворија, барем тие што ги знаев јас, на Рекорд, на Бит Пазар, позади Буњаковец, позади Џамбо. Обожавам купување половна облека па би ве замолила да ми кажете дококу знаете каде има продавници на друго место? Знам само за Игралиште и иако концептот премногу ми се допаѓа, стилот на облека којшто го нудат не е по мој вкус. Ви благодарам од срце!!! <3