1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Половна облека (Second Hand Shop)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од OrdinaryGirl, 10 јануари 2011.

1. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Феминки сакам и јас да си отворам ваква продавница. Ми треба ваш совет, купуваат луѓето работи или не?

2. love.summer

love.summer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    24
    Пред 5-6години во мојот град имаше ваква продавница и имав влезено неколку пати,не беше нешто којзнае што но има да се најдат добри и уникатни парчиња облека,за дури и брендирана :!: .Не беше скапо баш беше евтино :) .Си купив една плетена блуза право нова не беше износена ни 2-3 пати за 150ден. си ја исперив убаво и 2год. може си ја носев :)

3. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    576
    на страната mojagarderoba.mk може да се најдат и нови парчиња од бутици или штотуку затворени бутици кои не се носени, а има и многу што прават накит за продажба, како мене :D да се пофалам и јас :D , кој не е воопшто носен http://mojagarderoba.mk/jewellerynakit-212 така да не е се половно
    а да има и некои што претеруваат за носена кожна јакна 25000 или носени патики 3000 и сл, за тие пари ке купам 5 пара патики и 15 јакни во бутиците :lol:

4. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Пред некој ден во тој секн хенд што е кај бит пазат си купив една многу убава како туника уз тело, црно сиво и сина боја (онаа што се носи сега). И плус марка е, не ми текнува која да не станувам сега. :D
    Ама стои преубаво, да барав немаше да најдам. И беше 450 денари.

5. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    576

ако прашуваш за http://mojagarderoba.mk отвори може ке имаш среќа :)

6. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Да да за таа страна прашувам. А како оди процедурата, како ти даваат пари и како им го даваш производот?

7. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163
    Јас сум зачленета таму можам да ти објаснам.Значи ти си правиш акаунт и после оди во профил и среди си ги податоците.Бутикот можеш да си го крстиш како сакаш.Потоа,ги сликаш производите,од еден производ можеш да ставиш најмногу 5 слики.Немора секогаш по 5 да ставаш ако сметаш дека 1,2 или 3 се доволно.Важно е да не е матна сликата за во подобро светло да го прикажеш тоа што го продаваш.Тие што ќе сакаат да го купат тоа кликаат на “го сакам ова“ и тебе најгоре во лентата каде што ти пишува профил и ред други работи има и разговори.Епа тука ќе ти се појават пораките колку ги имаш и ти им враќаш.Се договарате каде да се најдете,даваш број п можност зависи како ќе се договорите и тоа е тоа. :)
    Отвори на линкот на македонск е верувам дека одма ќе се снајдеш. :)

8. Allthatglitters21

Allthatglitters21 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    288
    Јас успеав да прдадам обетки, у понеделник уште 2 прстени и една ташна се договорив. Исрено некои облеки се катастрофа а лупаат цени како ќе им текне. Не е тоа поентата. Денес ќе стравам нови работи-убави пошо стварно имам премногу облека ниту 2 плакари не ми ги собира алиштата. И тоа по поволни цени.
    и плус ќе ставам и машки маички и кошули од дечко ми што ниту еднаш не ги носел со етикета на нив.

9. Allthatglitters21

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    288
    Купуваат али ако стварно имаш убави работи, а не шпиц штикли од пред 10години или накит некој шо си го купил од пазарче.

10. Allthatglitters21

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    288
    Па и не се сите работи "ѓубре" Пред да судиш, провери уште еднаш. Јес, има многу лоши парчиња и што се фолираат со цените ама не се сите такви работи. SEARCH

11. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    А што ако ми порача некој од Струмица на пример. Ќе може преку пошта да го пратам тоа а она мене на трансакциска сметка да ми ги даде парите?

12. Allthatglitters21

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    288
    Да.

13. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Епа океј. Тоа ме интересираше :)

14. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Ти го разгледав накитот и цените и еве да ти кажам најотворено дека јас никогаш не би го купила накитов за тие цени.
    Имајте предвид дека луѓето кои ја разгледуваат и користат странава очекуваат ниски цени и секако не би дале 250 денари за обетки, кога за истата цена се продаваат и ,на пример, балетанки, а да не збориме што на Битпазар или во некоја маалска продавничка има многу поубав накит за многу пониска цена ;)

На sesilija, baby-star и marama им се допаѓа ова.
  15. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.400
    Допаѓања:
    91.282
    Не можам а да не се согласам. Ги разгледав сите категории и цените не се ни малку ниски. За накитот па се пренатрупени, едно ланче на Битпазар другарка ми го зема 40 денари, на странава е 250 :o

Конкретно Иви за тебе не ми е јасно како обетките плетени кои се рачна изработка ги ставаш во иста категорија (цена) со оние од монистра. Секој не знае да плете, а за да ги нареди монистрите речиси секој има било каква идеја.

На DrenkaC му/ѝ се допаѓа ова.
  16. DrenkaC

DrenkaC Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    105
    еве и јас оставив два производи за почеток...овде не ми е намерата да продадам за да заработам, туку да го продадам он што сум го направила за себе а не го носам повеке или не го користам. http://mojagarderoba.mk/veragrguricin-611

17. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    576
    да во право сте, може да купите готов накит за многу поевтини пари, но тој накит се купува на кило, за него никој не се потрудил да го направи, јас накитот сама го изработувам, се мачам да набавам материјал, па да го склопам тоа, да го сплетам, цените се такви затоа што вуница можам да купам секаде низ куманово, а монистрите и елементите неможам, некои се и од бугарија и србија донасани не е само да се склопат, треба од некаде и да се набават, а ако зборуваме за реална цена рачно изработените работи се далеку поскапи од таа цена која јас ја нудам, но сепак не се замислувам дека живеам и продавам во лондон или сл.

18. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    Ова mojagarderoba.. сега ги гледам цените на поволни работи им лупаат како да си ги купил нови чак и поскапи.
    Обетки за 150-200 денари што можеш во која било бижутерија да ги најдеш.. или од на пазар да ги купиш 3 за 100.
    Колку погрешен концепт значи имаме за вакви работи.
    Срам ме фаќа дури.

19. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Се е тоа ок, но никој нема да си рече дај да купам поскапи обетки само зашто девојчево се намачило, нели :)

20. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    576
    :D да никој до сега не купил само затоа што јас сум се мачела, сите купуваат бидејки се уникатни и никој друг нема такви, а има и такви кои си порачуваат па им го правам по кеф како сакаат, наместо да лутаат по чаршија и да бараат, си кажуваат што сакаат и јас им паравам, и тие задоволни и јас :$ :lol:
    во секој град го нема битпазар за да можат да најдат накит за толку ефтини пари :)

На Lollipop7 му/ѝ се допаѓа ова.