Најчесто спијам на стомак, знам дека не е тоа препорачливо и може да предизвика проблеми, па се обидувам да си ја сменам положбата на која сум навикнала и сега спијам на лева страна со малку свиткани нозе.
Ako mi se spie i na glava ke spijam ako ne mi se spie mnogu na stomak si spijam adnata raka pod pernica ili glava. A mirno si spijam.
Jas spijam na strana, najcesto na desna svrten, desnata raka pod pernica I levata noga mi e svitkana kaj kolenoto pod prav agol
Секогаш на стомак спијам и перницата по милион пати ми паѓа во друга положба неможам да заспијам никако
Κога ме фати силна дρемκа аκо не се звρтам на десна стρана нема спавања Десна стρана, ρаκа под пеρница и низе свитκани κо κлопче . Пρилично заспивам одма штом се свρтам надесно
Навикната сум да спијам на лева страна. На десна страна многу тешко заспивам. На грб и на стомак не можам да спијам.
Пoлoжбaтa секoгaш ми е фетус. Кaкo бебенце сум. Амa нaјубaвa пoлoжбa зa спиење ми е тaa, oбичнo спијaм нa деснaтa стрaнa, a пoреткo нa левa. Нa стoмaк и нa грб никaкo не мoжaм дa зaспијaм.
Јас како спијам... мислам сите би избегале од мене Немам положба, во текот на ноќта 50 пати се превртувам и секогаш завршувам на страна...ама никогаш 2 пати на ист начин
Фетус – Оние кои спијат на страна со собрани нозе, често со рацете под глава или под перница другите ги сметаат за цврсти личности кои знаат што сакаат. Но всушност тие се нежни и чувствителни, и со својот одбранбен став ја штитат својата емотивност. Срамежливи се кога запознаваат нови луѓе, но откако ќе ги запознаат знаат широко да се отворат. Спиење на стомак – На стомак спијат перфекционистите, тие не дозволуваат некој друг да им се меша во нивната работа и често пати знаат да изгубат контрола. Се си е погодено
Најчести пози ми се: - На стомак со неправила форма на нозете, една свиткана, друга испружана - Фетус (особено кога имам добиено) - На грб (најчесто во фазата на расонување)