Положба на телото при спиење

Discussion in 'Кафе-муабети' started by unlucky, Apr 27, 2011.

1. bigfish

bigfish Истакнат член

мајцесто фетус положба , а кога ке ми здосади тогаш се испружам и рацете ми се под под перница и спијам на стомак

2. innablood

innablood Истакнат член

Претежно спијам на стомак, омилена положба на телото и бар за мене најудобна. Некога на страна, ама во ретки случаеви. :rofl: А да напоменам дека кога ми е телото на страна се стуткувам како ембрион.

Никогаш не сакам да спијам на грб! :|

И не се будам често во текот на ноќта, односно никогаш. |-)

3. angie

angie Истакнат член

На стомак, на десна страна, на лева страна, фетус положба, на грб..... јас не спијам - се борам!
    Затоа сама си спијам на брачен кревет... го жалам маж ми :lol: многупати се има случено кога не спијам сама, особата да добие по некој бокс, шамар и да биде истуркана од креветот :wasntme:

4. DeDee

DeDee Истакнат член

спијам на стомак :lol: со рацете под перница :D
    [​IMG]вака некако :$

5. maca99

maca99 Популарен член

[​IMG] спијам во ваква положба само со нозете уште повеќе стуткани нагоре.Ич не заземам простор од креветот така да дечко ми слободно може да се шири покрај мене,место има колку сакаш :D
    А нај нај нај убава положба и најдрага ми е оваа
    а[​IMG]
    :inlove: :inlove: :inlove:

6. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Секогаш спијам на стомак, ако не легнам на стомак тогаш не можам да заспијам.А и има и уште една смешна работа-секогаш едната рака ми е спуштена покрај стомак, а другата под перница :rofl:

7. interesna

interesna Популарен член

на грб со раширени раце и нозе во вид на ѕвезда или како гравче знам да се стуткам.

starfish и foetus.

некогаш ми се случува да легнам вака [​IMG] и така да се разбудам ама ич во сон да не мрднам, затоа сабајле ми е смрт станувањето се крцка во мене и ме боли.

8. ElleS

ElleS Истакнат член

Додека не заспијам сум во фетус положба... а во текот на ноќта ја менувам секоја положба, многу сакам да се ширам и претам. Ама кога сум посмирена спијам на стомак со рацете под перница :) :) :)

9. blackdeath

blackdeath Истакнат член

значи што имаше некои описи за видот на спиење мислам дека се точни по тоа што јас спијам на стомак и тоа мора едната рака да ми е горе другата доле и со раширени нозе зафакам цел кревет и многу ми е тешко кога треба со некој да го делам тогаш помалку спијам и се ме боли после

10. Shopaholic

Shopaholic Истакнат член

На стомак, со главата под перница 8) ...Секогаш 8)

11. Gargamel

Gargamel Истакнат член

Додека да заспијам сум на стомак , рацете под перница, главата обавезно свртена на десно и левата нога свиткана а десната права :) :D ако не се наместам вака, ке се изнамачам со заспивање :?:

12. tigerlady

tigerlady Популарен член

13. fragolina

fragolina Истакнат член

Положбата за спиење ми е различна во зависност од заморот па и расположението :)

14. Ivu4

Ivu4 Истакнат член

Спијам и на левата и на десната страна на грб и стомак не :$ :lol:

15. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се вртам лево десно додека не заспијам. :yawn:
    Во последно време легнувам на стомак, глава на страна, рацете по јастук, а нозете едната на едниот крај излезена другата на другиот :lol:
    А кога ми е ладно, тогаш се грчам како фетус и несмеам да ги испружам нозете надоле бидејќи е ладно па смрзнувам :lol:

16. Domino

Domino Популарен член

Ако спијам на стомак се гушам :?:
    Секогаш спијам на грб со две перници (И секое утро вратот ме боли -.-) или се вртам на страна со едната нога врз кебето/јорганот а другата одоздола. :D Инаку многу немирно спијам, цело време претам и мумлам :lol:

17. EleMental

EleMental Популарен член

Скоро исклучиво на стомак, со левиот образ на перница, десната рака високо на ниво на лицето, десната рака спуштена доле на ниво на половините. Десната нога скоро секогаш подигната горе на ниво на градите, како да изведувам Muay Thai Flying Knee.

18. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

пред да останам бремена сакав да си спијам многу на стомак ама сега одкога се породив некако грбот ме боли незнам зашто. :^) Сега најчесто спијам на лева страна

19. Saya

Saya Популарен член

Јас кога спијам сум „чучнат тигар - скриен змеј“, какви карате зафати вадам тоа е чудо невидено.

Никогаш не сум во една положба, а летно време најчесто заспивам во положба „си ја ладам“ (со раширени подвиткани нозе свртена кон најладната точна во собата), а се будам во „ме боли цеф“ положба (цела фаца на перница, рацете олабавени долж телото, со откриени табани).

20. Sephora

Sephora Популарен член

Не е важна позицијата, туку тоа што ќе си нанам. :wasntme:

Првата и втората позиција се да речам мои, иако сестра ми вели дека многу смешно спијам, со сите делови од телото чудно поставени.