Вообичаено спијам на страна со едната рака под перница. Имам читано дека инструкторите по јога препорачуваат да се спие од десната страна, за да не се оптеретува срцето.
И мене најубо ми беше да спијам со едната рака под перница, ама од ко слушнав дека било штетно за коските прекинав така да спијам Една професорка ни кажваше дека како мала спиела така и сега си има проблеми со вратот и со коските, му рекле дека од то изгледа му е... И неќам да ризикувам Јас спијам како топ На стомак, на десна страна, лева, на грб ама секогаш одма заспивам. И ич не се разбудвам
На лева страна увек. Не знам зошто. Ја земам перницата на доле и како клопче, никаде ме нема. А станувам џоа петокрака, во сосем друга положба.
Положба...па неможам да кажам дека спијам во некоја одредена положба. Легнувам мирно, нормално. А се бидам со нозе во вис и на спротивната страна од креветот. А ако спијам на голем брачен кревет се ротирам за 360 степени. Хихих никој да не сака да спие со мене...
Положба? Не знам како би можела да го наречам ова мое вртење и превртување со мешко мој во преден план. Омилена положба ми беше на стомак, онака убаво спружена по цел кревет, а сега се гушкам со 100 перници околу мене
Фетус Ако спиете склопчено во поза како фетус, неретко со рацете пикнати под перница, тогаш сакате да оддадете впечаток на силна личност која има цврста контрола врз својот живот и врз сѐ што се случува наоколу. Всушност, имате една претерано чувствителна страна која Ве тера да побарате заштита, спиејќи во таа положба. Но, кога ќе ги запознаете луѓето малку подобро, тогаш без проблем се отварате. Точнооо
ја се вртам на сите страни...поготово сеа во лето бидејќи зовривам и ете...сабајле се пробудив со едната нога горе другата уџум,1 перница на земја,покривката на др страна на земја ...другата перница извртена...абе...комплицирано
Аууу многу комплицирано Моите викаат дека сум како кифла. Ама стварно, цела сум извиткана дур спијам. Ама па така ми е најубаво.